Δευτέρα 22.04.2024
More

  Κοινό επιχειρησιακό κέντρο στην Κακαβιά

  Με απόφαση Ελλάδας και Αλβανίας – Εγκαίνια τη Μ. Τρίτη

  Πραγματικότητα γίνεται και επίσημα από την προσεχή εβδομάδα, η κοινή πρόθεση και πολιτική απόφαση Ελλάδας και Αλβανίας αντίστοιχα, μέσω των συναρμόδιων υπηρεσιών της Αστυνομίας και των Τελωνείων των δύο χωρών, για τη λειτουργία του κοινού επιχειρησιακού κέντρου επαφής στην Κακαβιά.

  Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Γιάννενα την Τετάρτη και στην ομιλία του στην εκδήλωση για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ηπείρου έκανε γνωστό, ότι την Μεγάλη Τρίτη, θα τεθεί επισήμως σε λειτουργία το κέντρο επαφής των δύο χωρών στην Κακαβιά, που πρόκειται να ενισχύσει τη διασυνοριακή ασφάλεια, και να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, το κοινό και το οργανωμένο έγκλημα και φυσικά την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

  «Στην Ήπειρο έχουμε τα πιο χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας από όλη τη χώρα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην επίτευξη της συνεργασίας με τις αλβανικές αρχές και στις κοινές περιπολίες που γίνονται από αστυνομικούς των δύο χωρών, με την ενίσχυση και της Frontex», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

  Το κέντρο επαφής στην Κακαβιά, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Οικονόμου και του ομολόγου του από την αλβανική Κυβέρνηση, θα στελεχωθεί με

  εμπειρογνώμονες που θα ανταλλάσσουν πληροφορίες, θα αναλύουν τον κίνδυνο εγκληματικών ενεργειών και θα προλαμβάνουν το έγκλημα.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ