Σάββατο 20.04.2024
More

  «Κόκκινο χτύπησε» η ένταση στη συνεδρίαση της διοίκησης

  «Κόκκινο χτύπησε» η ένταση στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

  «Κόκκινο χτύπησε» η ένταση στη συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων το βράδυ της Τετάρτης με το προεδρείο να δέχεται σφοδρά πυρά από τους Γρηγ. Γκίκα και Γιαν. Μήτση αντίστοιχα, εξ αφορμής όσων έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση και κυρίως εκείνων που πυροδότησαν μεγάλη ένταση, αλλά δεν αναφέρονται στα πρακτικά που κλήθηκαν να επικυρώσουν τα μέλη της διοίκησης.

  Ο κ. Μήτσης αρχικά δεν κατάφερε καν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο κ. Χρυσοστόμου, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Το ίδιο όμως έγινε και λίγο αργότερα με τον Γρηγ. Γκίκα να κάνει λόγο για αντιδημοκρατική λειτουργία του προεδρείου, καταγγέλλοντας, ότι τα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση, δεν περιλαμβάνουν το σύνολο όσων ακούστηκαν στην αίθουσα κι ενώ ουδέποτε ζητήθηκε από το Σώμα να λάβει απόφαση για τη διαγραφή τους. «Τέτοιες συμπεριφορές και τακτικές δεν είναι αποδεκτές και σίγουρα δεν είναι δημοκρατικές ούτε και αποτελούν αναβάθμιση για το Επιμελητήριο», ανέφερε ο κ. Γκίκας, που πρόσθεσε, ότι η διοίκηση κατάφερε να ασχολείται το Σώμα με τέτοιους είδους μεθοδεύσεις και όχι με ζητήματα που αναφέρονται στις ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας.

  Εκείνο που έκανε αίσθηση πάντως ήταν η παραδοχή διά στόματος του συμβούλου του Επιμελητηρίου κ. Κυρίτση, ότι το Επιμελητήριο παρότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δεν ενημερώνει καν τα τοπικά ΜΜΕ για τη σύγκληση των συνεδριάσεων και την ημερήσια διάταξη, επικρίνοντας την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο» και τον κ. Γκίκα για το ότι προσκαλεί ο ίδιος και μάλιστα επιλεκτικά, τα τοπικά ΜΜΕ.

  Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί από τον κ. Γκίκα που είπε, ότι ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί αη διοίκηση για το ότι δεν ενημερώνει τα τοπικά ΜΜΕ και δεν απευθύνει πρόσκληση να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τις συνεδριάσεις που είναι δημόσιες, επικρίνει τον ίδιο που μέσω της παράταξης ενημερώνει τα τοπικά ΜΜΕ και όχι επιλεκτικά, όπως κατηγορήθηκε…

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ