Δευτέρα 18.10.2021
More

  Κομπότι: Μία εκδήλωση μνήμης για τον Νικόλαο Σκουφά

  Τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά

  Με μία σεμνή τελετή στην πλατεία Κομποτίου, το βράδυ της Κυριακής, τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά (1779 – 1818), μιας εξέχουσας προσωπικότητας, συνιδρυτή της «Φιλικής Εταιρίας».

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο – ανδριάντα του Νικόλαου Σκουφά.

  Στη συνέχεια η δήμαρχος  Ροζίνα Βαβέτση απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθησε η  Αγγελική Μάρου, Διδάκτρων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσίασε  τον Νικόλαο Σκουφά, τον  άνθρωπο πίσω από τη Φιλική Εταιρεία.

  Αμέσως μετά, η Φανή Φωτιάδη,  φιλόλογος, ανέλυσε τον ρόλο της Φιλικής Εταιρείας στην έναρξη και τη διάδοση της Επανάστασης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη, αναφέρθηκε στη δράση των Ηπειρωτών στην Κέρκυρα. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας Κυριάκος Κατσώρας.

  Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ Χρήστος Γκόκας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας  Βασίλειος Ψαθάς, ο δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος.

  Τα σώματα ασφαλείας εκπροσώπησαν , ο Σμήναρχος Ιπτάμενος Αργύριος Κωστούρος, Διοικητής FOB – ΑΚΤΙΟΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης Πεζικού Αριστείδης Θεοδωρής, Διοικητής 584ου τάγματος πεζικού στην Άρτα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας  Νικόλαος Κουτσοδήμας.  Την Πυροσβεστική εκπροσώπησε τέλος ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας Αντιπύραρχος Γεώργιος Δημητρίου.

  Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ