Τρίτη 18.06.2024
More

  Κυριαρχία με 48% σε όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα

  Τη δυνατότητα συγκρότησης μονοπαραταξιακού προεδρείου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, απέκτησε η παράταξη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και την ανάδειξη της νέας Διοικούσας του παραρτήματος Ηπείρου.

  Στη Διοικούσα Επιτροπή, η παράταξη με επικεφαλής τον Ιωάννη Τσίγκρο συγκέντρωσε ποσοστό 48% σε όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα και κερδίζει 4 έδρες. Η δεύτερη παράταξη σε ψήφους ΔΕΣΜΗ κερδίζει 3 έδρες και από μία έδρα κερδίζουν η Ενωτική Συνεργασία Μηχανικών και η Πανεπιστημονική Κίνηση.

  Ωστόσο, ο κ. Τσίγκρος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές και τη μεγάλη νίκη της παράταξης, απέφυγε να μιλήσει για θριαμβευτική επικράτηση ή για να κάνει επίδειξη δύναμης και τόνισε πως η παράταξη θα απευθυνθεί σε όλες τις άλλες παρατάξεις για κοινή συγκρότηση του προεδρείου της διοικούσας και η πρόσκληση αυτή θα είναι ουσιαστική και όχι συμβολική, όπως ανέφερε.

  «Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για συμβολικούς λόγους και να κλείσουμε το θέμα της συνεργασίας, όμως αυτό που θα κάνουμε είναι ουσιαστικό. Θα συζητήσουμε με όλους γιατί καταρχάς, όταν υπάρχει σύμπνοια είναι δυνατό και το ΤΕΕ και αυτό είναι το καλύτερο για τον κλάδο. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας, θα δούμε ποιος και που θέλει και μπορεί να προσφέρει και θα καταλήξουμε σε κάποια απόφαση. Να υπενθυμίσω άλλωστε, ότι και τα τελευταία χρόνια που είχαμε διαπαραταξιακά προεδρεία, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες, η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων του ΤΕΕ ήταν ομόφωνες», ανέφερε ο κ. Τσίγκρος.

  Αναγνώριση του έργου

  Ο κ. Τσίγκρος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την παράταξη, επισημαίνοντας ότι η ισχυρή πλειοψηφία αποτιμάται και ως επιβράβευση και αναγνώριση του έργου που συντελέστηκε την τελευταία διετία από την διοικούσα του Τμήματος Ηπείρου.

  «Με την ψήφο τους και τα ποσοστά που έδωσαν στην παράταξή μας, οι συνάδελφοι μηχανικοί αναγνώρισαν και επιβράβευσαν το έργο που κάναμε την τελευταία διετία, με παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Αναδείξαμε επίσης το σπουδαίο ρόλο του κλάδου των μηχανικών και την ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως παράταξη και ως διοικούσα στις απαιτήσεις του κλάδου. Γενικότερα, η μεγάλη συμμετοχή και η εντυπωσιακή αύξηση αυτής σε σχέση με τις εκλογές του 2019 και στην Ήπειρο και πανελλαδικά, έδειξε ότι οι συνάδελφοι αναγνωρίζουν περισσότερο το ρόλο του ΤΕΕ ως θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας και όχι ως ένα απαξιωμένο όργανο όπως ήταν πριν μερικά χρόνια», ανέφερε ο κ. Τσίγκρος.

  Ως προς τα αποτελέσματα για την αντιπροσωπεία του τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, η ΔΚΜ κέρδισε 26 έδρες, η ΔΕΣΜΗ 18, η Ενωτική Πρωτοβουλία 7, το Αγωνιστικό Μέτωπο – Αριστερή Κίνηση – Αριστερή Συνεργασία 6 και η ΔΗΠΑΚ 3 έδρες.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ