Παρασκευή 07.05.2021
More

  Λ. Νάτσης: Πρώτοι στα εγκαίνια…τελευταίοι στα αποτελέσματα

  Ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης

  Δριμεία κριτική ασκεί η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» στη δημοτική αρχή για τα αποτελέσματα του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης, με σχετική ανακοίνωση.

  Όπως αναφέρει αναλυτικά:

  «Τον Νοέμβριο του 2019, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών παρουσία των κ.κ. Πατούλη, Καχριμάνη και Πήχα, σε σχετική συνέντευξη τύπου, ανακοινώνει την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Νέα γενιά ανακύκλωσης». Λίγους μήνες μετά, στις 2 Φεβρουαρίου του 2020, μετά βαΐων και κλάδων, εγκαινιάζεται στα Ιωάννινα παρουσία πολλών επισήμων ο Πολυχώρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

  Το σχέδιο προέβλεπε την εγκατάσταση 9 οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πόλη μας, με τον Δήμο Ιωαννιτών να είναι ένας εκ των 5 Δήμων που επιλέχθηκε για το πρόγραμμα. Αν και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος φροντίζει να ενημερώνει το σώμα για την εξέλιξη διαφόρων ζητημάτων, ουδέποτε μέχρι και σήμερα το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε οποιαδήποτε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος.

  Σε σχετική ερώτηση της παράταξής μας, προ ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ της 17/3, ενημερωθήκαμε πως το πρόγραμμα έχει πάει στα……αζήτητα. Με τον ίδιο τρόπο που οργάνωσε ο κ. Θεοδωρικακός το πρόγραμμα Τρίτσης και την χρηματοδότησή του από την ΕΤΕπ, φαίνεται ότι οργάνωσε και την ανταποδοτική ανακύκλωση.

  Για ακόμη μια φορά λοιπόν να το επισημάνουμε. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να μην έχει σχεδιασμό, προτεραιότητες και εν τέλει αποτέλεσμα. Ένα χρόνο το πρόγραμμα δεν έτρεχε και κανείς από την δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε την πόλη, δεν κατήγγειλε το Υπουργείο για τον σχεδιασμό του στο κενό!

  Η αναποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης και άρα η μη ουσιαστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνει η πόλη στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι είναι χρήματα από την τσέπη των δημοτών για τα ανταποδοτικά. Δεν έχουν άλλο χρώμα τα χρήματα των δημοτών όταν πάνε είτε για τον ΦΟΔΣΑ, είτε για τα LED, είτε για την ανακύκλωση. Έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα, για αυτό καλό είναι να έχουμε και την ίδια ευαισθησία.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ