Τετάρτη 22.09.2021
More

  Λαϊκή Συσπείρωση: «Από την αύξηση των εξαγωγών δεν κερδίζουν οι κτηνοτρόφοι»

  Απάντηση στις πρόσφατες ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη

  «Αύξηση των εξαγωγών και εξωστρέφεια σημαίνουν κέρδη για τους εμποροβιομηχάνους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους εργάτες και τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτροφους», με αυτές τις προτάσεις, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Πρέντζας αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του περιφερειάρχη, Αλ. Καχριμάνη, για την αύξηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και γαλακτοκομικών και βελτίωση κατά μία θέση στον αντίστοιχο πίνακα κατάταξης.

  «Μπορεί η περιφερειακή αρχή να πήρε και το χρυσό βραβείο για το έργο Medinno, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου.

  Όμως αυτό που στην πραγματικότητα αποτυπώνει η αύξηση των εξαγωγών, είναι ότι η πολιτική προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» (ΠΟΠ), που θεσπίστηκε στο πλαίσιο της ΚΑΠ ισχυροποιεί και πλουτίζει τους εμποροβιομηχάνους, που βελτιώνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό» ανέφερε ο κ. Πρέντζας θέλοντας έτσι να δείξει ότι από αυτή την αύξηση δεν κερδίζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι αλλά οι βιομηχανίες.

  Επίσης, εξαπέλυσε κριτική για την παρουσία της περιφέρειας σε εκθέσεις λέγοντας «Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι για να μείνουν στις καλλιέργειες και στα κοπάδια τους, δεν έχουν ανάγκη από τις διαφημιστικές καμπάνιες που κάνει η περιφέρεια στο Ντουμπάι και ανά τον κόσμο, για να βελτιώσουν την θέση τους οι εμποροβιομήχανοι, αλλά από μέτρα που θα αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα τους. Έχουν ανάγκη από εξασφάλιση τιμών που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μένει κάποιο ικανοποιητικό εισόδημα» κατέληξε ο κ. Πρέντζας.

  Τέλος, εκ μέρους του ΚΚΕ η κα. Μιχαλιού αναφέρθηκε στα Πανεπιστήμια και την σημερινή κατάσταση λέγοντάς ότι είναι στο πλευρό των αγώνων των φοιτητών και κατά της όποιας αστυνομικής επέμβασης στο Πανεπιστήμιο.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ