Δευτέρα 12.04.2021
More

  Αναμένεται επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

  Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Β. Γοργόλη

  «Το λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παραμένει καθώς παρά τα πολλά αιτήματα από διαφόρους φορείς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άνοιγμα των γηπέδων, των ακαδημιών και των αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουν κλείσει τους τελευταίους πολλούς μήνες.

  Εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών και πολλών αθλημάτων αναμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» και να μπορέσουν να επανέλθουν στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους. Να γυμναστούν, να τρέξουν, να παίξουν.

  Άλλωστε, πολλά ερωτήματα έχουν τεθεί στο Υπουργείο καθώς πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν τα παιδιά να επιστρέφουν στα σχολεία αλλά να μην μπορούν να συμμετάσχουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό;

  Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης παρακολουθεί την αγωνία εκατοντάδων ανθρώπων που είτε ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είτε είναι μέλη σωματείων που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της απραξίας των τελευταίων μηνών. Πολλοί εξ΄αυτών έχουν απολέσει το όποιο εισόδημά τους ενώ την ίδια ώρα πρέπει να καλύψουν και τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις που συσσωρεύονται.

  Ο κ. Γοργόλης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να υπάρξει σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών χώρων και επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία.

  «Έχουμε ζητήσει να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ακαδημίες και να επανέλθουν παιδιά και ενήλικες στους αθλητικούς χώρους. Είναι άλλωστε οξύμωρο, τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο αλλά να μην μπορούν να παίξουν» είπε ευχόμενος σύντομα να υπάρξει αλλαγή των αποφάσεων της κυβέρνησης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ