Πέμπτη 15.04.2021
More

  Ελπίδα για βελτίωση των αντικειμενικών αξιών

  Το υπουργείο Οικονομικών ανεβάζει ταχύτητα προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει το εγχείρημα των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

  Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τις τιμές ζώνης των ακινήτων που έχουν εισηγηθεί οι εκτιμητές. Οι τιμές για κάθε δήμο και οικισμό συγκρίνονται και με τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών.

  Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο της αναπροσαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα τρέξουν την άσκηση της προσαρμογής των νέων τιμών ζώνης πάνω στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων και στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν.

  Οι αλλαγές στην κλίμακα υπολογισμού του φόρου ακινήτων θα φέρει ελαφρύνσεις για τους φορολογουμένους με μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, αλλά περισσότερους φόρους σε όσους κατέχουν μεγάλης αξίας ακίνητα σε «περιοχές-φιλέτα»

  «Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το υπουργείο οικονομικών είναι έτοιμο. Διαφαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλοί φάκελοι και θα υπάρξει το τελικό κείμενο για τις τροποποιήσεις. Εμείς ευχόμαστε να ληφθούν υπόψη όλοι οι αρνητικοί παράγοντες για τις φοροδοτικες υποχρεώσεις. Έχουμε ζητήσει να υπάρχει αντικειμενικότητα και να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως για παράδειγμα οι ακριτικές περιοχές. Δεν μπορεί στα ακριτικά Πωγώνια να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ όπως πληρώνει κάποιος που έχει ακίνητο σε κεντρικό σημείο» τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης που και εκείνος αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Υπουργείο.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ