Τρίτη 27.02.2024
More

  ΜΑΝΟΣ ΞΕΝΗΚΑΚΗΣ -Τείνει να γίνει μόνιμη η έλλειψη φαρμάκων

  Καθημερινά είναι πια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και φαρμακοποιοί καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα τείνουν να γίνουν καθημερινότητα!

  Παρότι έχουν μειωθεί τα κρυολογήματα και οι ιώσεις μιας και πλέον μπήκαμε και επίσημα στο καλοκαίρι, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και αυξάνονται προκαλώντας ανησυχία στους ασθενείς.

  Οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα και στα Γιάννενα αναζητούν λύσεις καθώς τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν και μάλιστα αδειάζουν και από φάρμακα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έλλειψη.

  Οι εκλογές πέρασαν, οι νέες προκηρύχτηκαν… οι διαβεβαιώσεις έμειναν απλές υποσχέσεις ενώ η αγορά δεν έχει ομαλοποιηθεί και τα φάρμακα σύμφωνα και με τον Μάνο Ξενηκάκη θα συνεχίσουν να λείπουν από την ελληνική αγορά.

  «Οι ελλείψεις φαρμάκων τείνουν να μονιμοποιηθούν αφού οι παράγοντες που εντείνουν το φαινόμενο είναι πολλοί.  Οι παράλληλες εξαγωγές είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα καθώς εξαιτίας του κόστους, πολλές εταιρείες επιλέγουν να εξάγουν τα φάρμακα και να μη τα διαθέσουν στην ελληνική αγορά», εξηγεί ο κ. Ξενηκάκης.

  «Ζητούμε από την πολιτεία να λάβει μέτρα και να βοηθήσει προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση», υπογραμμίζει ο κ. Ξενηκάκης.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ