Πέμπτη 13.06.2024
More

  Ψηλά στις επιλογές τα Γιάννενα για το τριήμερο

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης οι κρατήσεις και στην περιοχή μας κινούνται σε πολύ καλό ρυθμό

  Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου και επιστροφή Δευτέρα 5 Ιουνίου, καταγράφει υψηλά ποσοστά κρατήσεων σε όλη την Ελλάδα και στα Γιάννενα. Οι ταξιδιώτες ετοιμάζονται για την πρώτη εξόρμηση του καλοκαιριού και το ίδιο κάνουν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης οι κρατήσεις και στην περιοχή μας κινούνται σε πολύ καλό ρυθμό και αναμένεται να γεμίσουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα με εσωτερικό τουρισμό.

  Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού φέρνει πολύ κόσμο κυρίως στα παράλια της Ηπείρου αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν βουνό και ποτάμια για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν μπαταρίες πριν τις καλοκαιρινές διακοπές που εξαιτίας εκλογών αλλά και πανελληνίων εξετάσεων θα καθυστερήσουν για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού!

  Στο μεταξύ σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία που δημοσιεύονται η μετακίνηση προς νησιωτικούς προορισμούς ξεπερνά τις προσδοκίες καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα ο καιρός δεν είναι σύμμαχος. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες δεν πτοούνται και ετοιμάζουν βαλίτσες για το τριήμερο.

  Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία που αφορούν την Ήπειρο και παρουσιάστηκαν στην διάρκεια απολογισμού τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν αυξημένες οι αφίξεις κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2019 ενώ σε σχέση με το 2021 που ακόμη βρισκόμασταν στην περίοδο της πανδημίας. Σε όλη την Ήπειρο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 60,8%.

  Ο κ. Σιούτης ανέδειξε την σημασία των συνεργασιών και επέμεινε πως ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

  Κατάστημα αφορολόγητων ειδών

  Στο μεταξύ, ο κ. Σιούτης ρωτήθηκε και για το άνοιγμα καταστήματος Αφορολογήτων, Αδασμολογήτων και Φορολογημένων Ειδών, DUTY FREE SHOP. εντός του τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου, στον Αερολιμένα Ιωαννίνων.

  Το δικαίωμα εκμετάλλευσης του καταστήματος ανήκει, αποκλειστικά, στην εταιρία «Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε.» Το σύνολο των υπό παραχώρηση χώρων καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια εκατόν δέκα τετραγωνικών μέτρων και πενήντα εκατοστών του τ.μ. (110,50 τ.μ.), εκ των οποίων εξήντα εννέα τετραγωνικά μέτρα (69 τ.μ.) αποτελούν τον ισόγειο χώρο του καταστήματος και σαράντα ένα τετραγωνικά μέτρα και πενήντα εκατοστά του τ.μ. (41,50 τ.μ.) αποτελούν τον υπόγειο χώρο της αποθήκης και θα βρίσκονται εντός των τελωνειακά ελεγχόμενων χώρων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ