Δευτέρα 03.08.2020
More

  Με «άριστα» αξιολογήθηκε η Ιατρική Ιωαννίνων

  Αξιολόγηση με «άριστα» περιλαμβάνει η Έκθεση Πιστοποίησης του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών που έλαβε από το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) το Τμήμα της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Όπως αναφέρει η πρόεδρος της σχολής Άννα Μπατιστάτου η διαδικασία πιστοποίησης περιελάμβανε τόσο εσωτερική αξιολόγηση του προγράμματος σπουδών όσο και εξωτερική αξιολόγηση από επιτροπή εμπειρογνωμόνων, διακεκριμένων Καθηγητών Ιατρικής του εξωτερικού, καθώς και εκπροσώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

  Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε στενά η Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Ιατρικής με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Σημαντική ήταν, όπως αναφέρεται, η συμβολή της Επιτροπής Σπουδών του Τμήματος, επίσης συνέβαλαν τα μέγιστα το προσωπικό του Τμήματος, μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικό προσωπικό, «όχι μόνο κατά τη διαδικασία πιστοποίησης, αλλά και διαχρονικά διατηρώντας το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, έρευνας, κλινικής πράξης, εν γένει επιστημονικής παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

  Οι φοιτητές μας είναι πάντα παρόντες συμβάλλοντας ουσιαστικά με τις προτάσεις τους στη συνεχή αναβάθμιση των σπουδών τους και στην πρόοδο του Τμήματος», όπως τονίζεται.

  Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αξιολογήθηκε με «άριστα» και στους δέκα άξονες αξιολόγησης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που είναι:

  1. Η πολιτική του Τμήματος στη διασφάλιση της ποιότητας

  2. Σχεδιασμός και οι διαδικασίες έγκρισης του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών

  3. Προσήλωση στη φοιτητοκεντρική μάθηση, τρόποι αξιολόγησης του προσφερόμενου διδακτικού έργου

  4. Υποστήριξη των φοιτητών από την εισαγωγή τους έως την αποφοίτησή τους

  5. Διδακτικό προσωπικό

  6. Μέθοδοι διδασκαλίας και φοιτητική μέριμνα

  7. Συγκέντρωση, ανάλυση και χρήση δεδομένων από φοιτητές και διδάσκοντες

  8. Δημόσια παρουσία και εικόνα του Τμήματος

  9. Συνεχής παρακολούθηση και περιοδική εσωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

  10. Τακτική εξωτερική αξιολόγηση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

  Όπως αναγράφεται στην Απόφαση Πιστοποίησης «το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το επίπεδο σπουδών 6 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων» (διάρκεια πιστοποίησης 29/5/2020 έως 28/5/2024).

  «Συγχαίρουμε όλο το προσωπικό για την σημαντική αυτή διάκριση που πέτυχε ως σύνολο το Τμήμα μας, και ιδιαίτερα την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης με υπεύθυνο τον κ. Αλέξανδρο Μάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή, και την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών με υπεύθυνη την κα Πατρώνα Βεζυράκη, Καθηγήτρια, για την πολύτιμη συμβολή στη διαδικασία, καθώς και τα μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, απόφοιτους και προσωπικό που συμμετείχαν στις συνεντεύξεις με τους αξιολογητές.

  Ευχαριστούμε θερμά την ΜΟΔΙΠ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό της Αντιπρύτανη κ. Σταύρο Νικολόπουλο για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τους Αντιπρυτάνεις κ.κ. Μηνά Πασχόπουλο και Σπυρίδωνα Γεωργάτο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Γεωργίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σπυρίδωνα Κονιτσιώτη για την σημαντική στήριξή τους στη διαδικασία πιστοποίησης.

  Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και τους φορείς της πόλης μας, την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τους εκπροσώπους ΙΤΕ και Κέντρου Υγείας για την πολύτιμη αρωγή τους στην πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής μας.

  Είναι υποχρέωσή μας στα επόμενα χρόνια να διατηρήσουμε την υψηλή αυτή θέση παρέχοντας άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας, κλινικού και συνολικού επιστημονικού έργου», καταλήγει η κ. Μπατιστάτου.

   

   

  Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Μητροπολίτης Μάξιμος- Προσέλευση στις εκκλησίες με προσοχή και ευθύνη

  Για την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας μίλησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

  Θετικό κρούσμα στα Γιάννενα- Το πρώτο μετά από καιρό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από τα Ιωάννινα που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 1-2 Αυγούστου.

  Τι αλλάζει για μάσκες, γάμους, νοσοκομεία και ΜΜΜ- Nέα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έφερε και νέα μέτρα, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.  

  16.353 επιχειρήσεις έκαναν χρήση των μέτρων

  Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο έκανε χρήση των δυνατοτήτων που πρόσφερε το ελληνικό κράτος.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.