Τετάρτη 07.12.2022
More

  Με δύο εμβολιαστικές γραμμές το Χατζηκώστα- Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός

  Ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

  Όλα έτοιμα για την έναρξη του εμβολιασμού στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου ενημερώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του,  από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Οι εμβολιαστικές γραμμές, σύμφωνα με την δήλωση του διοικητή θα είναι δύο και θα βρίσκονται στην Παθολογική Κλινική στον πρώτο όροφο στα γραφεία του Πνευμονολογικού τμήματος.

  Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου κ. Δερδεμέζης μίλησε για την ετοιμότητα και την λειτουργία των κλινών ΜΕΘ covid που στήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα ενώ στο νοσοκομείο λειτουργεί και Μονάδα Λοιμωδών. «Τον ενημερώσαμε για όλα όσα έχουμε κάνει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενημερώθηκε ο υφυπουργός για όλα όσα κάναμε ή κάνουμε αυτό το διάστημα και τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή του» είπε ο κ. Δερδεμέζης.

  Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήρε την οργάνωση του Νοσοκομείου λέγοντας ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι «οι άνθρωποί του» θέλοντας έτσι να δείξει την εμπιστοσύνη που δείχνει τόσο στη διοίκηση όσο και στο σύνολο του υγειονομικού κόσμου.

  Ο κ. Κοντοζαμάνης ενημερώθηκε για αποχωρήσεις προσωπικού που είναι προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα. Ο κ. Δερδεμέζης είπε ότι αιτήθηκε από τον υφυπουργό να ενισχυθεί η ΜΕΘ γενικής χρήσης με επέκταση ώστε οι έξι υφιστάμενες κλίνες να αυξηθούν και να φτάσουν τις δέκα!

  Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και της χώρας θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου.

  Τι έγινε και τι αναμένεται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

  Ο κ. Κοντοζαμάνης ρωτήθηκε και για την ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας. Ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε ότι «Το στοίχημα αυτό το κερδίζουμε καθημερινά». Όπως χαρακτηριστικά είπε έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις και αναμένεται να γίνουν και άλλες ενώ παράλληλα ενδυνάμωσαν τις ΜΕΘ με προσωπικό:

  «Έχουμε ξεπεράσει τις επτά χιλιάδες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Μέχρι το τέλος του έτους 1400 και πλέον προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Ενισχύσαμε με 200 άτομα στις ΜΕΘ μόνιμο προσωπικό. Υπάρχει δέσμευση για το νοσηλευτικό προσωπικό και υπάρχει σκέψη για οικονομική ενίσχυση αλλά και για ενίσχυση των εγκαταστάσεων. Υπάρχουν δομές παλιές και πρέπει να εκσυγχρονιστούν. Ένα μεγάλο εργαλείο είναι το ταμείο ανάκαμψης και θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα στο δημόσιο σύστημα υγείας», κατέληξε.

  Δωρεάν τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 2021

  Με δημόσια ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ην παράταση του μέτρου που όριζε πως οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους. Η παράταση  θα έληγε στο τέλος της χρονιάς.

  Ο υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε σχετικά από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε,  λέγοντας ότι εξετάζουν το θέμα. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η ανάρτηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» ενώ σημειώνει πως πρόκειται για προσωπική του απόφαση.

  «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

  «Δεν ισχύουν αυτά…»

  «Δεν ισχύουν αυτά…», απάντησε ο κ. Κοντοζαμάνης ερωτηθείς για όσα ανέφερε, με δημόσια ανάρτησή του ο διευθυντής εφημερίδας εθνικής κυκλοφορίας.

  Σύμφωνα με την μακροσκελή ανάρτηση που έχει προκαλέσει πλήθος δημοσιευμάτων ενώ και η αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις για το θέμα: «Στο νοσοκομείο του Κιλκίς οι μονάδες Covid είναι διάσπαρτες και θετικοί ασθενείς κινούνται ανάμεσα σε υγιείς, ενώ το προσωπικό είναι εκτεθειμένο…».

  Ο κ. Κοντοζαμάνης ρωτήθηκε για τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται απαντώντας ότι δεν ισχύουν μη θέλοντας να σχολιάσει περαιτέρω.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ