Δευτέρα 08.03.2021
More

  Με συνεργασία η προώθηση της Αδριατικής Οδού

  Στήριξη του οδικού έργου Ιωάννινα – Κακαβιά από την ΚΕΔΕ

  Ενισχύει το αίτημα της Ηπείρου για την υλοποίηση του οδικού έργου Ιωάννινα – Κακαβιά, το ψήφισμα που ενέκρινε την Πέμπτη, κατά την τακτική συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, για τη Αδριατική Οδό (Δυτικός Οδικός Άξονας).

  Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ αναφέρει τα εξής για την Αδριατική οδό ως μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα.

  «Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάνουν τουρισμό με το αυτοκίνητό τους και όταν ολοκληρωθεί το ελληνικό κομμάτι του οδικού δικτύου της Αδριατικής Οδού, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

  Η Αδριατική Οδός ή «μπλε διάδρομος», αλλά και «Πράσινη διαδρομή», όπως είναι γνωστός ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Τεργέστη και θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, αποτελεί ένα έργο που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τις χώρες του τόξου της Αδριατικής και ένα έργο που, όποιος κοιτάξει το χάρτη, θα καταλάβει αμέσως τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον δυτικό άξονά της.

  Το θετικό αποτύπωμά του, στην αναβάθμιση των περιοχών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

  Η Κ.Ε.Δ.Ε είναι αρωγός στην ενίσχυση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του έργου, ενώνοντας τη φωνή της με τις δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πολλοί ακόμα φορείς».

  Και καταλήγει:

  «Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας, η Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με όλο το δίκτυο των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, που ανήκουν στο γεωγραφικό τόξο από την Τεργέστη έως την Καλαμάτα, συνεργάζονται και με συντονισμένες δράσεις, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων την άμεση κατασκευή όλων των έργων που υπολείπονται».

  Μετά την αποδοχή του ψηφίσματος από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εξέφρασε την ικανοποίησή του: «Τώρα πλέον, με την προοπτική χρηματοδοτικής ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα. Ελπίζουμε ότι με την έγκριση της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, μια εκκρεμότητα ετών για την Ήπειρο θα κλείσει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρ. Ντακαλέτσης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ