Τετάρτη 24.07.2024
More

  Με τη Μ. Κεφάλα συνεχίστηκε ο κύκλος ενημέρωσης

  Συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα είχαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενημέρωσης για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης.

  Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν συνοπτικά τις δράσεις, που αναπτύσσει η «Σχεδία», τονίζοντας με έμφαση ότι θα προκύψει ένα κενό στην πρόληψη των εξαρτήσεων, σε μια εποχή που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους, καθώς, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους ίδιους.

  Η κα Κεφάλα άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εργαζόμενων και δεσμεύτηκε ότι θα τις μεταφέρει άμεσα στους αρμόδιους για τη σύνταξη του νομοσχεδίου υπουργούς, καθώς επίκειται σύντομα η κατάθεσή του στη Βουλή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τις ομάδες γονέων, που οργανώνει, μεταξύ άλλων δράσεων, το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», σημειώνοντας πως θα καταθέσει πρόταση στην υπουργό Σοφία Ζαχαράκη για αξιοποίηση των Κέντρων Πρόληψης στον τομέα συμβουλευτικής γονέων, που είναι στους στόχους του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ