Τρίτη 16.04.2024
More

  Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Πανηγυρική εκδήλωση για την Απελευθέρωση της πόλης

  Το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκδήλωση του δήμου Ιωαννιτών για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου που έφτασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο χώρο όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κων. Τασούλας, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, οι βουλευτές Ιωαννίνων Ιωάννης Τσίμαρης και Μερόπη Τζούφη αντίστοιχα, ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου και αντιπρυτάνεις, καθώς επίσης ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και δεκάδες ακόμη εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης και συλλόγων της πόλης.

  Την πανηγυρική εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αναστασία Γιογλή με ιδιαίτερες αναφορές όχι μόνο στο νόημα που σηματοδότησε η απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913 αλλά και στην απόλυτη αναγκαιότητα στις μέρες μας να μπει ένα οριστικό τέλος στους πολέμους που εξελίσσονται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

  Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Ευάνθη Χατζηβασιλείου Καθηγητή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικού Γραμματέα­ του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία που επιχείρησε να δώσει το στίγμα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων μέσα από την ιστορική τους διαδρομή αλλά και μέσα στην εποχή των Βαλκανικών πολέμων, σηματοδοτώντας μία πορεία προς την υλοποίηση της Μεγάλης Ιδέας, που πρώτη φορά ακούστηκε στη Βουλή στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Ηπειρώτη Ιωάννη Κωλέττη.

  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ