Κυριακή 16.05.2021
More

  Μεγάλα προβλήματα με χειμάρρους στο Αν. Ζαγόρι

  Αποκλείστηκαν οικογένειες στην Ιτέα-Κατστροφές στη Βωβούσα

  Οι ορμητικοί χείμαρροι που «φούσκωσαν» ξαφνικά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, από το μεσημέρι της Δευτέρας παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους στο Ανατολικό Ζαγόρι, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο σε κάποιες κοινότητες.

  Μία από αυτές που επλήγη περισσότερο ήταν η Τοπική Κοινότητα Ιτέας όπου στον συνοικισμό «Λιάπη» οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τριών οικογενειών, με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Ζαγορίου, να δίνουν τελικά πρόσβαση από άλλο σημείο αργά το μεσημέρι.

  Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ακόμη στα οδικά δίκτυα Ηλιοχωρίου – Βρυσοχωρίου και Ελατοχωρίου – Φλαμπουραρίου.

  Στη Λάιστα επίσης κατέρρευσαν σε δύο τουλάχιστον σημεία τμήματα των τεχνικών (σαρζανέτ) που είχαν κατασκευαστεί πρόσφατα.

  Στη Βωβούσα, ένας ορμητικός χείμαρρος πέρασε μέσα από την κεντρική πλατεία του χωριού, για να καταλήξει στον Αώο, προκαλώντας νωρίτερα καταστροφές στην πλατεία αλλά και στο κοινοτικό κατάστημα. Μεγάλες ζημιές λόγω καθιζήσεων έχουν προκληθεί ακόμη στο οδικό δίκτυο από το Φλαμπουράρι προς τη Βωβούσα.

  Ζημιές τέλος, καταγράφονται σε δεξαμενές ύδρευσης οικισμών, αλλά ο έλεγχος και η καταμέτρηση των ζημιών για να ξεκινήσει η αποκατάστασή τους, συνεχιζόταν στη διάρκεια όλης της ημέρας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ