Πέμπτη 22.04.2021
More

  Ένας οδηγός νομοθετικού έργου του 2020

  Περιλαμβάνει 113 νομοσχέδια και διεθνείς συμβάσεις που ψηφίσθηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους

  Έναν Οδηγό καταγραφής του νομοθετικού έργου του 2020, που περιλαμβάνει 113 νομοσχέδια και διεθνείς συμβάσεις που ψηφίσθηκαν και έγιναν νόμοι του κράτους, κυκλοφορεί το νέο, 11ο, τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής “Επί του… Περιστυλίου” (https://www.hellenicparliament.gr.

  Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη συγκέντρωση και παρουσίαση σε έναν ενιαίο Οδηγό όλων των πληροφοριών και πρωτογενών στοιχείων που υπάρχουν στα αρχεία της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση ενός Νομοσχεδίου, ώστε να είναι περισσότερο προσβάσιμα, φιλικά και χρηστικά για τον ενδιαφερόμενο πολίτη.

  Στην αρχή του Οδηγού ο αναγνώστης θα βρει μηνιαίους πίνακες με όλα τα ψηφισθέντα νομοσχέδια και τις διεθνείς συμβάσεις.

  Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση των νομοσχεδίων που ψηφίσθηκαν, η οποία γίνεται θεματικά, δηλαδή αλφαβητικά ανά υπουργείο και με κατεύθυνση από τα προσφάτως ψηφισθέντα προς τα παλαιότερα. Οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να διαβάσουν όλα τα νομοσχέδια, τα πρωταρχικά και τα τροποποιηθέντα κείμενα, και να δουν τα βίντεο των συνεδριάσεων και των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν, τόσο στο πλαίσιο της επεξεργασίας τους στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όσο και στο επίπεδο της συζήτησης και ψήφισής τους στην Ολομέλεια της Βουλής. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαβάσουν τα Πρακτικά των συζητήσεων στην Ολομέλεια.

  Καταγράφονται αναλυτικά και όλες οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν και ενσωματώθηκαν σε καθένα νομοσχέδιο ξεχωριστά.

  Στο δεύτερο μέρος του Οδηγού καταγράφονται ανά υπουργείο όλες οι διεθνείς συμβάσεις συνοδευόμενες από τα τελικά κείμενα ψήφισης στην Ολομέλεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ