Σάββατο 04.12.2021
More

  Μεγάλη συμμετοχή στις εξετάσεις NOCN

  Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή υποψηφίων μαθητών, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της ξένης γλώσσας του NOCN, που συμπληρώνει μία δεκαετία επιτυχούς πορείας και στην ελληνική επικράτεια, γνωρίζοντας ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση, όπως επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τον αριθμό των συμμετεχόντων.

  Το πιστοποιητικό δίνεται για τέσσερις συνολικά γλώσσες, την Αγγλική, τη Γαλλική, τη Γερμανική και την Ιταλική γλώσσα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso Ιωαννίνων Μαρία Χαραλάμπους.

  Την Κυριακή οι μαθητές των κέντρων Ξένων Γλωσσών, δίνουν τις εξετάσεις Palso, επίσης αναγνωρισμένες ως μία διαδικασία που εισάγει τους μαθητές στη λογική των εξετάσεων, τους βοηθά να αποκτήσουν τη σχετική εμπειρία και γνώση, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

  Κεραυνός εν αιθρία το νομοσχέδιο

  Η φετινή χρονιά για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ήταν ιδιαίτερη λόγω των συνθηκών, στο τέλος όμως, όπως ανέφερε η κα Χαραλάμπους δεν υπήρξε κανείς μαθητής που να έχασε τη χρονιά του ή να μην διδάχθηκε το σύνολο της ύλης για κάθε τμήμα.

  Η νέα χρονιά όμως αναμένεται ακόμη δυσκολότερη, όχι μόνο ενόψει του πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας, αλλά και λόγω του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας που ψηφίστηκε και έγινε Νόμος, στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα συστέγασης των ιδιωτικών σχολείων, με Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ.λπ.

  «Δεν είναι μόνο το ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση επ’ αυτού, αλλά δεν υπήρχε καν η παραμικρή ενημέρωσή μας για τη σχετική διάταξη με την οποία δε μπορούμε να συμφωνήσουμε και είμαστε σε ευθεία αντίθεση. Έρχεται η διάταξη αυτή να προστεθεί σαν ταφόπλακα στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Παρότι αποδεδειγμένα, αποτελούμε ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, κάποιοι θέλουν να γίνουμε βορά στα συμφέροντα των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων και αυτό δε θα το επιτρέψουμε», κατέληξε η κα Χαραλάμπους.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ