Σάββατο 27.11.2021
More

  Μειωμένο το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για εμβολιασμό

  Αναμένονται τα self tests και άνοιγμα της πλατφόρμας για τα voucher

  Μικρό είναι το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών να μπουν στην πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με αδιάθετα εμβόλια. Για το θέμα ρωτήθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ηπείρου, Κώστας Καμπουράκης.

  Ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε ότι περίπου 2.800 εκπαιδευτικοί από όλη την περιφέρεια Ηπείρου έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο όταν κληθούν, καθώς ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία για τα αδιάθετα εμβόλια.

  Την ίδια ώρα ένας αριθμός εκπαιδευτικών έχουν εμβολιαστεί μέσα από την κανονική πλατφόρμα που αφορά την κατηγοριοποίηση ανα ηλικία ενώ τέλος ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών δεν έχει δηλώσει τι θα κάνει!

  «Περίπου 2.802 εκπαιδευτικοί είχαν κάνει αίτηση, για να συμπεριληφθούν στη διαδικασία εμβολιασμών από τα λεγόμενα αδιάθετα εμβόλια ενώ είναι πιθανόν κάποιοι από αυτούς να κληθούν άμεσα για το εμβόλιο».

  Την ίδια ώρα αναμένονται τα self test, όπως ανέφερε ο κ. Καμπουράκης για την επανεκκίνηση της εκπαίδευσης πιθανά στις 12 Απριλίου. Όπως εξήγησε, θα διατίθενται 4 το μήνα για τον κάθε μαθητή και φυσικά για τους εκπαιδευτικούς και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει επάρκεια στα φαρμακεία ώστε όταν ανοίξουν τα σχολεία όλοι να έχουν τεσταριστεί.

  Επιτέλους τάμπλετ και υπολογιστές

  Στο μεταξύ, επιτέλους, ανοίγει τη Δευτέρα 5 Απριλίου, η πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων των δικαιούχων για τα voucher των 200 ευρώ για την προμήθεια laptop και τάμπλετ σε μαθητές και φοιτητές.

  Ήδη, λειτουργεί η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

  Το πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», θα υλοποιηθεί μέσω ειδικής πλατφόρμας από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.» και γίνεται με τη συμμετοχή και του ΟΠΕΚΑ, δεδομένου ότι συνδέεται με το Επίδομα Παιδιού.

  Οι δύο φάσεις του προγράμματος

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα θα ανοίξει για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης στις 5 Απριλίου.

  Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

  Ειδικότερα:

  • Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μεικτά εισοδήματα έως  12000 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
  • Για οικογένεια με ένα γονιό κι ένα παιδί, μεικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.
  • Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση για να λάβουν το σχετικό voucher ευρώ για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ