Παρασκευή 14.06.2024
More

  Μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό

  Ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό για να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα, έστειλαν με τη δυναμική τους συμμετοχή στη συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης των Ιωαννίνων, το απόγευμα της Τρίτης, εκατοντάδες πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Εργατικού Κέντρου.

  Οι διοργανωτές ανήρτησαν ένα γιγαντοπανό στο δημαρχείο της πόλης που ανέγραφε «Αλληλεγγύη, stop στη γενοκτονία, ελεύθερη Παλαιστίνη», με τους διαδηλωτές να ζητούν μεταξύ άλλων να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας στη γενοκτονία που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, αλλά και να επιστρέψει άμεσα η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

  Στην κινητοποίηση, παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Χάλεντ Καμπάνη, Παλαιστίνιος ορθοπεδικός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, που αναφέρθηκε στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τις αδελφικές σχέσεις του με τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζοντας «ανέντιμη» τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης που βάζει «πλάτες» στα δολοφονικά σχέδια του Ισραήλ.

  Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ