Πέμπτη 30.06.2022
More

  Μόνιμες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ

  Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία

  Πανελλαδική, πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζουν για σήμερα, 23 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

  Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΠΟΕΔΗΝ 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της περιφέρειας, και 7ωρη στάση εργασίας 8:00-15:00 για τα νοσοκομεία της Αττικής. Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έμεινε «αβοήθητο να προσπαθεί να αποκρούσει το ένα μετά το άλλο πανδημικό κύμα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό».

  Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για «δυσμενή επιδημιολογικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή Περίθαλψη».

  Οι δύο Ομοσπονδίες μεταξύ άλλων διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012, επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωάννων της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της  Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, των συλλόγων εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πανεπιστημιακό, Χατζηκώστα  και της ΕΙΝΗ, στηρίζει την 24ωρη πανυγειονομική κινητοποίηση, με αιτήματα:

  1. Ενίσχυση του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

  2. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  3. Άρση των αναστολών εργασίας. Καμιά απόλυση υγειονομικού.

  4. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας – Ένταξη στα ΒΑΕ.

  5. Αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

  6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των νοσοκομείων.

  Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ