Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ν. Παπανδρέου: Να καταστήσουμε τα Ιωάννινα και την Ήπειρο κόμβο τεχνολογίας

  Μπορούμε να καταστήσουμε τα Ιωάννινα και την Ήπειρο έναν πρωτοποριακό καινοτόμο κόμβο τεχνολογίας στην Ευρώπη.

  Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκος Παπανδρέου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του στα Ιωάννινα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και είχε θέμα «Ιωάννινα: Κόμβος υψηλής τεχνολογίας της Νότιας Ευρώπης»

  Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε ότι οι δυνατότητες που προσφέρει η υψηλή τεχνολογία μπορούν να αναδείξουν την Ήπειρο και να την καταστήσουν πρωταγωνιστή στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. Για να επιτευχθεί  όμως αυτός ο στόχος, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή, να ενισχυθεί η συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, να παρέχουμε υποστήριξη για την εκκίνηση και την ανάπτυξη τεχνολογικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης να εξασφαλίσουμε τη σύνδεση όλων των κατοίκων της περιοχής στο διαδίκτυο.

  Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε  επίσης στην αγροτική παραγωγή, έναν από τους σημαντικούς τομείς της οικονομίας  της περιοχής. Αναζητώντας ευφυείς λύσεις που θα ενσωματώσουν την τεχνολογία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας, ζήτησε επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές στην ύπαιθρο, διάδοση ευφυών συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης των καλλιεργειών, και εκπαίδευση των αγροτών σε νέες τεχνολογίες. Παρέπεμψε, δε, σε επιτυχημένα παραδείγματα άλλων περιοχών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ