Παρασκευή 23.07.2021
More

  Να αλλάξει η πολιτική αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

  Η διαχρονική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η μη αποζημίωση για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αν δεν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ και ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο περιφερειακό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα.

  Στην κινητοποίηση μετείχαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας , ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας.

  Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα, ο πρόεδρος του Αγρ. Συλλόγου Άρτας, Βαγγέλης Μπέτσας, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζίτσας Κων. Κατσάνος και ο Ηλ. Αγόρος από τον Αμπελουργικό Σύλλογο Ζίτσας αναφέρθηκαν στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής, ενώ συνέδεσαν τις κινητοποιήσεις τους και με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή για τον τρόπο διεξαγωγής των κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων.

  Τη συμπαράστασή του στα αιτήματα και τον αγώνα των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, εξέφρασε εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο Θανάσης Κονταξής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ