Παρασκευή 04.12.2020
More

  Να στηριχθούν οι περιφερειακές σχολικές μονάδες

  Το αίτημά του, η εντοπιότητα να αποτελεί αυστηρά προαπαιτούμενο για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑ.Λ,  επαναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με επιστολή του προς την Υφυπουργό Παιδείας και την αρμόδια Γενική Γραμματέα του Υπουργείου σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εκροή μαθητών από το ΕΠΑ.Λ Ζίτσας, στο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας.

  Να σημειωθεί πως ο κ. Πλιάκος ανάλογη επιστολή με τους ίδιους αποδέκτες είχε στείλει και το περασμένο φθινόπωρο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χωρίς ωστόσο να λάβει απαντήσεις.

  Στην ίδια επιστολή του, ο Δήμαρχος Ζίτσας καλεί την αρμόδια υπηρεσία της  Περιφέρειας Ηπείρου να συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης των περιφερειακών σχολικών μονάδων  εφαρμόζοντας για τη μεταφορά των μαθητών, όλα όσα προβλέπουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) και οι διευκρινιστικές τους εγκύκλιοι.

  Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Πλιάκος την οποία κοινοποιεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Ηπείρου και στην Β/θμια Διεύθυνση Εκπαίδευση Ιωαννίνων αναφέρει τα ακόλουθα:

  «Με αφορμή το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ή  μετεγγραφής στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) με το παρόν επανερχόμαστε σε ένα αίτημα που σας είχαμε υποβάλει και το Φθινόπωρο του 2019 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και αφορά στο πρόβλημα που δημιουργείται στο  ΕΠΑ.Λ. Δήμου Ζίτσας με τις εγγραφές μαθητών.

  Ειδικότερα, στην Κοινότητα Άνω Λαψίστας τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργεί το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Βροσίνας στο οποίο φοιτούν μαθητές από το Δήμο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με εγκεκριμένες δύο  ειδικότητες (Γεωπονίας και Πληροφορικής).

  Ωστόσο, κάθε χρόνο για να επιτευχθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια  και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχει ικανός αριθμός παιδιών στο Δήμο Ζίτσας και στους όμορους Δήμους αλλά γιατί οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων παρόλο που οι αποστάσεις από τον τόπο διαμονής τους είναι μεγαλύτερες. Για το λόγο αυτό, ζητάμε και πάλι να αναλάβετε πρωτοβουλία προκειμένου για την εγγραφή στην  Α΄ Λυκείου να υπάρχει ως αυστηρό προαπαιτούμενο η εντοπιότητα που να αποδεικνύεται από τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως ισχύει και στα Γενικά Λύκεια (ΓΕ.Λ.).

  Επίσης, με το παρόν ζητούμε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου να εφαρμόσει για τη μεταφορά των μαθητών, από και προς τα σχολεία, όλα όσα προβλέπουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) και οι διευκρινιστικές τους εγκύκλιοι εάν επιθυμούμε όλοι να ενισχύσουμε τις περιφερειακές σχολικές μονάδες.

  Να σημειωθεί πως, σε ό,τι αφορά το μαθητικό δυναμικό εκείνο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι πως το σχολείο στην Άνω Λαψίστα μπορεί να προσελκύσει εκτός από τους μαθητές που διαμένουν στο Δήμο Ζίτσας και μαθητές που έρχονται από κοντινές Κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών (Περίβλεπτο, Κρανούλα, Κρύα, Αγία Μαρίνα, Πέραμα), καθώς και  εκείνους που έρχονται από τους Δήμους Πωγωνίου  και Ζαγορίου, που σήμερα αναγκάζονται να διανύσουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ΕΠΑΛ. Ιωαννίνων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.