Σάββατο 16.10.2021
More

  Να αναζητηθούν λύσεις για την κατάσταση που δημιουργείται

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα για τις αναστολές εργασίας 40 εργαζομένων

  Χρησιμοποιώντας το τίτλο από την ομώνυμη τηλεοπτική παραγωγή μυθοπλασίας «Σασμός», ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα, επιχείρησε να περιγράψει την άσχημη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τις αρχές του μήνα στη λειτουργία του νοσοκομείου, λόγω των αναστολών εργασίας, στην οποία έχουν μπει 40 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

  Ο κ. Καλαμπόκας στο περιθώριο της κινητοποίησης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου για το ζήτημα των αναστολών και του τεράστιου, βιοποριστικού προβλήματος για τους συναδέλφους που έχουν τεθεί σε αναστολή, απηύθυνε έκκληση και προς τις δύο πλευρές, κυβέρνηση και εργαζόμενους αντίστοιχα, να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση. «Επιμένουμε, να πιστεύουμε, ότι οι αναστολές εργασίας αποτελούν μία φυσική εξόντωση των συναδέλφων μας, που για διάφορους λόγους ο καθένας δεν έχει εμβολιαστεί. Όλοι έχουν υποχρεώσεις και είναι δραματικό, να μην μπαίνει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι, από την εργασία τους. Απέναντι σε αυτό το αδιέξοδο και την άτεγκτη στάση της κυβέρνησης βλέπουμε τους συναδέλφους μας να έχουν πεισμώσει, επομένως αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένας «σασμός», για να αρθεί το αδιέξοδο», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

  Αυξήθηκε ο αριθμός που είναι σε αναστολή

  Ο αριθμός των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα μετά την επιστροφή ορισμένων από αναρρωτικές άδειες έχει φτάσει τους 40, ωστόσο δεν αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Το κυρίαρχο για τους εργαζόμενους σύμφωνα με τον κ. Καλαμπόκα είναι να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών στο νοσοκομείο.

  «Είναι γεγονός, ότι σε άλλα νοσοκομεία της Βορ. Ελλάδας και της Αττικής, ότι τα ποσοστά των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας είναι πολύ μεγαλύτερα από ότι στα δικά μας νοσοκομεία, όμως ούτε εκεί, ούτε και εδώ έχει λυθεί το πρόβλημα της κάλυψης των κενών και δεν ξέρουμε και πότε θα λυθεί. Είναι η τρίτη φορά στη διάρκεια της πανδημίας, που εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής αδειών στο προσωπικό, ενώ ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας το έχει λύσει αυτό το ζήτημα προ πολλού. Περιμένουμε πλέον από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, να τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ αυτών και στο πάγιο αίτημά μας, για την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.

  Καταλήγοντας και σχολιάζοντας τις έρευνες που διεξάγονται για τις περιπτώσεις χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με αμεσότητα και να είναι παραδειγματική η τιμωρία των υπευθύνων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ