Τρίτη 18.06.2024
More

  Να ενισχυθεί με αστυνομικούς ο Νομός Ιωαννίνων

  Ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για αποδυνάμωση των υπηρεσιών στο Νομό

  Την ενίσχυση του Νομού Ιωαννίνων με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις ζητά με επιστολή της στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και ο πρόεδρος Άκης Κωνσταντινίδης.

  Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανομένων Αστυνομικών προκειμένου σταδιακά σε βάθος 5ετίας, τόσο η Δ.Α. Ιωαννίνων αλλά και γενικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, να ενισχυθούν με νέους Αστυνομικούς αφού πολλοί είναι προ των θυρών για συνταξιοδότηση.

  Ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για αποδυνάμωση των υπηρεσιών στο Νομό και ζήτησε την αλλαγή αυτής της κατάστασης ενόψει και του Συμβουλίου των τακτικών μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού για το έτος 2023, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

  Την ίδια ώρα, άσκησε κριτική καθώς όπως είπε το προηγούμενο διάστημα είχαμε μηδενικές θέσεις στο συμβούλιο συμπληρωματικών μεταθέσεων έτους 2022 ενώ επικαλέστηκε και την δημόσια δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σημαντικό αριθμό μεταθέσεων στον τακτικό κύκλο μεταθέσεων του Ιανουαρίου 2023.

  «Ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων συναδέλφων μας στην ΔΑ Ιωαννίνων είναι το πρόβλημα. Αρκετοί από τους συγκεκριμένους είναι πάνω από τα όρια συνταξιοδότησης, με τους περισσότερους εξ αυτών πιθανότατα στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς να συνταξιοδοτηθούν, ενώ αν δεν υπάρξει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση για τα επόμενα χρόνια, σε βάθος περίπου τετραετίας ενδεχομένως στην Διεύθυνσή  να έχει μείωση προσωπικού κατά 40%», είπε, τονίζοντας ότι η Ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης των τοπικών φορέων, αφού το ζήτημα έχει και κοινωνικές διαστάσεις.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ