Σάββατο 20.07.2024
More

  ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ -Πάλι εκτός πτήσεων τα Γιάννενα…

  Παραμένουν εκτός πτήσεων τα Γιάννενα παρά τις όποιες υποσχέσεις είχαν δοθεί για να μπει και η περιοχή μας στο πρόγραμμα του ΕΟΤ

  Παραμένουν εκτός πτήσεων τα Γιάννενα παρά τις όποιες υποσχέσεις είχαν δοθεί για να μπει και η περιοχή μας στο πρόγραμμα του ΕΟΤ, για ανάπτυξη πτήσεων και προσέκλυση επισκεπτών από το εξωτερικό κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών.

  Παρά το γεγονός ότι με πολλούς τρόπους είχε γίνει γνωστή η πρόθεση… τελικά μείναμε στις καλές προθέσεις όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης.

  Η απογοήτευση είναι εμφανής καθώς παρά τις πολλές κρούσεις από πλευράς πολλών διαφορετικών φορέων… τίποτα δεν έχει γίνει, με τα Γιάννενα και το αεροδρόμιο της πόλης, να απουσιάζουν από το πακέτο συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες.

  «Είμαστε από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο. Ο προορισμός είναι αρκετά ανεπτυγμένος αλλά για ακόμη μια φορά δεν μπήκαμε σε ένα πλάνο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για χειμερινό τουρισμό. Μπήκε και πάλι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη και όχι εμείς», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σιούτης τονίζοντας ότι θα πρέπει η κεντρική εξουσία να κάνει πράξη αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί για ανάπτυξη των ορεινών όγκων και για ισόρροπη κατανομή προγραμμάτων και κονδυλίων στην ανάπτυξη και άλλων τουριστικών προορισμών.

  «Δεν μπορεί να μένει εκτός ο Νομός Ιωαννίνων. Μέχρι στιγμής οι υποσχέσεις για ανάπτυξη των ορεινών προορισμών δεν έχουν ευοδωθεί» καταλήγει.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ