Δευτέρα 25.01.2021
More

  Η αντιπρόεδρος του ΝΤ ΑμεΑ Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

  Να εστιάσουμε την προσοχή μας

  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου, αποτελεί μία αφορμή για να εστιαστεί η προσοχή όχι μόνο των φορέων πολιτικής, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

  Δικαιώματα που πρέπει να έχουμε όλοι μας και να τα απολαμβάνουμε όλοι μας. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να κινούνται, και να ζουν την ζωή τους χωρίς περιορισμούς και αυτό είναι ευθύνη πρωτίστως της εκάστοτε κυβέρνησης και έπειτα όλης της κοινωνίας.

  «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πράγματα στο πλαίσιο της διεκδίκησης. Έχουμε καταφέρει να είναι ανοικτές οι ειδικές δομές. Είναι σημαντικό γιατί είναι μεγάλη ανάσα. Είναι ένα συν αυτό μέσα στη δύσκολη περίοδο. Προσπαθούμε να συστήσουμε να τηρούνται τα μέτρα.

  Η αναπηρία του κάθε ατόμου είναι μεγαλύτερη όταν παραμένουν εμπόδια και φυσικά εμπόδια και συμπεριφορικά και σε επίπεδο κοινωνικής ευαισθησίας που χρειάζεται πολλή δουλειά. Το φυσικό εμπόδιο τροποποιείται,αλλά χρειάζεται δουλειά. Μακάρι να μην χρειάζεται να υπάρχει η ημέρα υπενθύμισης» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Αντιπρόεδρος του νομαρχιακού σωματείου ΑΜΕΑ Ιωαννίνων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων «Κυψέλη» Λούλα Βέρμπη.

  Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ