Παρασκευή 19.08.2022
More

  Μέχρι τη Δευτέρα υποβολή δηλώσεων στα Κτηματολογικά γραφεία Ελεούσας και Μπάφρας

  Εκπνέει την Δευτέρα 1 Ιουνίου η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων στα Κτηματολογικά γραφεία Ελεούσας και Μπάφρας.

  Οι επαγγελματίες (μηχανικοί, δικηγόροι) ήδη έχουν λάβει mail να αποστείλουν τις λίστες με τα δικαιώματα των ιδιοκτήτων που θα δηλώσουν, αλλά και οι πολίτες μεμονωμένα μπορούν να μεταβούν στα κτηματολογικά γραφεία να πάρουν πρωτοκόλλα εμπρόθεσμης προσέλευσης και να κλείσουν μελλοντικά το ραντεβού για την υποβολή δηλώσεων.

  Ωστόσο, για να μην υπάρχει ανησυχία στους πολίτες και χωρίς να παρθεί το πρωτόκολλο και να δηλωθούν εκπρόθεσμα, είναι απίθανο να υπάρξει επιβολή αναδρομικού προστίμου. Όμως, το αργότερο μέχρι αρχές Ιουλίου (όπου αναμένεται να θεσμοθέτει το ΦΕΚ από την κυβέρνηση για τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν δηλώσει έγκαιρα την περιουσία τους) θα πρέπει έχουν ολοκληρώσει την υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο αλλά και να σπεύσουν να πληρώσουν τα παράβολα γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση δεν θα φαίνεται καταχωρημένη.

  Μέχρι τέλος Ιουλίου για τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας και τέλος Σεπτεμβρίου για το Ν. Ιωάννινων, αναμένεται η πρώτη ανάρτηση. Οι ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν αν υπάρχουν επικαλύψεις στα γεωτεμάχια τους με άλλα, ή αν υπάρχουν διαφορές στα γεωμετρικά στοιχεία των γεωτεμαχίων τους (εμβαδό, σχήμα, θέση). Αν υπάρχουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το μηχανικό τους και να προβούν σε διορθώσεις, ενστάσεις κλπ.

  Επίσης, λήγει τέλος Ιουνίου η προθεσμία για την τακτοποίηση των μεγάλων πολεοδομικών παραβάσεων (κατηγορία 5 – παραβάσεις που υπερβαίνουν πάνω από το 40% τα μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το επιτρεπόμενο ύψος) αλλά και η προθεσμία που έχει δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για να διορθωθούν τα παραπάνω τετραγωνικά που έχουν τακτοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου των αυθαιρέτων ώστε να γίνει επαναπροσδιορισμός και των δημοτικών τελών. Ωστόσο, έχει προαναγγελθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλος Οκτώβριου και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

   

   

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ