Παρασκευή 02.12.2022
More

  Να «σπάσουν» τα υπεράριθμα τμήματα

  Το πρόβλημα με τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών αναδεικνύει εκ νέου η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλώντας το υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση

  Το πρόβλημα με τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών αναδεικνύει εκ νέου η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλώντας το υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση να «σπάσει» τα μεγάλα τμήματα σε γυμνάσια και λύκεια και να προσλάβουν επιπλέον διδακτικό προσωπικό.

  Σε πολλά σχολεία τα τμήματα είναι 25αρια ενώ σε κάποια σχολεία υπάρχουν και 27 μαθητές.

  Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων κ. Κώστας Γκανιάτσας μιλώντας στο ITV επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να μη δίνεται λύση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζονται σε πολλά σχολικά τμήματα με τους μαθητές να στοιβάζονται και τους εκπαιδευτικούς να παλεύουν να κάνουν μάθημα.

  Όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα οδηγεί στη γιγάντωση των τμημάτων και στην ακύρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  Σύμφωνα με τον κ. Γκανιάτσα τα τμήματα με πολλούς μαθητές «δημιουργούν συνθήκες απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, εξάντληση του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη βάση της αγωνιώδους προσπάθειας των γονιών να εγγράψουν τα παιδιά τους είτε σε σχολεία με μικρότερο αριθμό παιδιών ανά τμήμα είτε να βρουν διέξοδο στην ιδιωτική εκπαίδευση».

  Σε εγρήγορση οι γονείς

  Την ίδια ώρα σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων οργανώνονται προκειμένου να διεκδικήσουν να δοθεί λύση από το υπουργείο που είναι  υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν ενώ παρεμβάσεις κάνουν και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων ζητώντας την δρομολόγηση λύσεων ώστε κανένα τμήμα να μην έχει μεγάλο αριθμό μαθητών, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη, ασφαλής και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων όπως επισημαίνεται.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ