Παρασκευή 27.01.2023
More

  Να στηριχθούν έμποροι και επαγγελματίες

  Τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών στη δύσκολη αυτή συγκυρία, τόσο από το κεντρικό κράτος, όσο και από τον δήμο Ιωαννιτών, ζητά με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, που σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανώσεις, διοργανώνουν αύριο κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της πόλης.

  Η αυριανή ημέρα έχει οριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για τους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλα επαγγελματικά σωματεία της χώρας και στα Γιάννενα, το ραντεβού έχει καθοριστεί στις 14.30 στο κεντρικό Δημαρχείο.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Δημ. Πραμαντιώτης, το βασικό αίτημα των συναδέλφων είναι η επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο με όριο τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.

  Επιπλέον οι Εμπορικοί Σύλλογοι διεκδικούν για τα μέλη τους τα εξής:

  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

  Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

  Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη.

  Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη.

  Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου.

  Στήριξη

  Τη στήριξή τους στην αυριανή κινητοποίηση εκφράζουν ακόμη το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων, με πρόεδρο τον Θωμά Κατσάνο, αλλά και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιών και Συναφών Επαγγελμάτων «Ο Αρχιμήδης», με τον Βαγγέλη Βλάχο, να μεταφέρει την απογοήτευση των συναδέλφων του κλάδου για τη στάση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, που εξαίρεσε το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων από τη λήψη μέτρων στήριξης.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ