Τρίτη 13.04.2021
More

  Διευθετήθηκε το ζήτημα της ασφάλισης των εργατών γης

  Διέξοδος στο θέμα των μετακλητών εργατών γης δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ παράλληλα πάρθηκαν αποφάσεις με τις οποίες ενθαρρύνεται η απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

  Ο υπουργός Μάκης Βορίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, διευθέτησαν το ζήτημα της ασφάλισης των μετακλητών εργατών γης. Έτσι, σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο. Αυτό το στοιχείο συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

  Επίσης, εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ, από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%, ενώ με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα και στους συνταξιούχους άλλων φορέων καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ