Σάββατο 04.12.2021
More

  Να στηριχθούν όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

  Δεν έχουν πρόσβαση στην επιδότηση των 600 ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίες τα κέντρα ξένων γλωσσών που είναι εταιρίες.

  Το θέμα θέτει με διαμαρτυρία του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ιωαννίνων.

  «Ως Σύλλογος εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον αποκλεισμό από τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ των 600 ευρώ των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που είναι εταιρίες και όχι ατομικές επιχειρήσεις με το πρόσχημα ότι η εν λόγω χρηματοδότηση αφορούσε μόνο σε φυσικά πρόσωπα – ελεύθερους επαγγελματίες», σημειώνει ο σύλλογος και θυμίζει πως:

  «τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υποχρεώθηκαν με κυβερνητική απόφαση σε αναστολή της λειτουργίας τους από την 11η Μαρτίου, καθεστώς το οποίο και συνεχίζεται μέχρι την 18η Μαΐου για μαθητές Γυμνασίου και μέχρι 1η Ιουνίου για μαθητές Δημοτικού. Άρα, δεν είναι απλώς επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του γενικότερου lockdown, αλλά επιχειρήσεις που έκλεισαν εντελώς γιατί διατάχθηκαν να το κάνουν.

  Ως τέτοιες επιχειρήσεις, συμπεριλήφθηκαν αρχικά στο Επίδομα Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ για να καταλήξουν μετά από 2-3 εβδομάδες, και μόνο ατομικές, στο περίφημο Voucher και τέλος στην απλή χρηματοδότηση των 600 ευρώ. Γιατί άραγε;

  Ωστόσο, οι συνάδελφοι των οποίων οι επιχειρήσεις είναι εταιρείες δεν εντάχθηκαν ποτέ σε καμιά ρύθμιση που αφορά σε επίδομα ή κάποιου άλλου είδους χρηματοδότηση, παρόλο που εδώ και 2 μήνες η δραστηριότητά τους έχει επίσης ανασταλεί». «Δεδομένου ότι: α) οι επιχειρήσεις αυτές είναι κυρίως μικρές Ο.Ε, κατά κανόνα οικογενειακές (2 σύζυγοι ή 2 συγγενείς), με μικρούς τζίρους, και β) όπως προαναφέρθηκε, θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν ακόμη και μετά την 18η Μαΐου, οι συνάδελφοί μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάστασης και αντιμέτωποι με την πιθανότητα αδυναμίας συνέχισης της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους. Επειδή τα ανωτέρω συνιστούν κατάφωρη αδικία, διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε το θέμα των εταιρειών ΚΞΓ να διευθετηθεί άμεσα ώστε να λάβουν χρηματοδότηση και αυτοί οι συνάδελφοι. Αναμένουμε τις εξελίξεις και επιμένουμε σε συνέχιση των λογικών και δίκαιων διεκδικήσεων», καταλήγει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ