Κυριακή 23.06.2024
More

  Μήνυμα Κ. Μπάρκα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

  Μήνυμα του βουλευτή Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

  «Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ευκαιρία, ώστε να εκφράσουμε τον σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές για τον διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, με σκοπό τη διαφύλαξη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

  Ειδικά στις μέρες μας, οι σκέψεις όλων είναι στους επαγγελματίες Υγείας, που βρίσκονται στις επάλξεις, ώστε να βγούμε από αυτή την πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Χάρη στους ήρωες της πρώτης γραμμής είμαστε σε θέση όλοι οι υπόλοιποι να σχεδιάζουμε την «επόμενη μέρα».

  Μια μέρα που πρέπει να συνεπάγεται Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και για όλους, προσφέροντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Η αναγκαιότητα της καθολικής πρόσβασης  σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας είναι πλέον ξεκάθαρη στο σύνολο των πολιτών. Για να μπορούμε να κρατηθούμε στη ζωή χρειάζομαστε ζευγάρια χεριών που να μας κρατάνε σε αυτή. Δεν αρκούν όμως οι ευχαριστίες και τα χειροκροτήματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη για Νοσοκομεία στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές και το απαραίτητο υποστηρικτικό προσωπικό. Είναι επιτακτική η ανάγκη για τον εξοπλισμό των ανθρώπων στον κλάδο της υγείας με όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Να προκηρυχθούν, επιτέλους, ως ένα πρώτο βήμα, οι προσλήψεις των τεσσάρων χιλιάδων μόνιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκκρεμούν.

  Είναι η στιγμή, που η συνειδητοποίηση της ανεκτίμητης αξίας της ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους, να γίνει πράξη».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ