Σάββατο 04.12.2021
More

  Ναι στις προσλήψεις, όχι στις συμπτύξεις τμημάτων

  Η Ένωση Γονέων για τα σχολεία

  Να επανέλθει η κατάσταση στα προηγούμενα, φυσιολογικά επίπεδα, με τους αριθμούς των μαθητών ανά τάξη, όπως ξεκίνησε η σχολική χρονιά, χωρίς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, ζητά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, η Ένωση Γονέων Μαθητών.

  Η κατάσταση σε πολλά σχολεία και της πόλης των Ιωαννίνων, αλλά και περιφερειακά χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως απαράδεκτη, αφού τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών δεν έχουν καλυφθεί και στον αντίποδα, η λύση που προκρίνει το υπουργείο δεν είναι οι προσλήψεις, αλλά οι συγχωνεύσεις τμημάτων.  Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τάσος Τόκας, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, η κατάσταση με τα κενά σε ειδικότητες εκπαιδευτικών είναι ακόμη πιο δραματική στα Ειδικά Σχολεία.

  «Κανείς, ούτε το υπουργείο, ούτε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το ότι αναφέρεται στη νομοθεσία, ότι είναι δυνατό να λειτουργήσει μία τάξη με 27 μαθητές. Αναφέρεται πράγματι, αλλά με την επισήμανση, ότι αυτό γίνεται σε ειδικές συνθήκες. Ειδικές συνθήκες δεν μπορεί να είναι, ότι το υπουργείο δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές για να καλύψει τα κενά και γι’ αυτό ζητάμε άμεσα, να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων και να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, χωρίς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων», ανέφερε ο κ. Τόκας.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ