Κυριακή 05.12.2021
More

  «Ο δήμος Ιωαννιτών στηρίζει την ολοκληρωμένη διαχείριση στην Ήπειρο»

  Νέα κριτική του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ προς τον Φορέα για τους ΣΜΑ

  Μία δεύτερη, προειδοποιητικού χαρακτήρα βολή, μετά την πρώτη στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου πριν από μία εβδομάδα, προς τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης, από το δελτίο ειδήσεων του ITV, ο Μ. Ελισάφ.

  Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για τους ΣΜΑ από την Αποκεντρωμένη και την απόφαση επαναπροκήρυξής του, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι παρατηρήσεις – επισημάνσεις και προειδοποιήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν τεντώσει επικίνδυνα το σχοινί, που βρίσκεται λίγο πριν κοπεί.

  Τις σχέσεις αυτές επιβεβαίωσε με την τοποθέτησή του ο κ. Ελισάφ, κάνοντας λόγο για συμφέροντα και μικρότητες ορισμένων μελών του ΔΣ, «φωτογραφίζοντας» εκτός από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο κ.κ Καλαντζή και Μπέγκα αντίστοιχα και τους αιρετούς των άλλων τριών ΠΕ της Ηπείρου, που κρατούν μία εχθρική στάση απέναντι στον δήμο Ιωαννιτών.

  «Δημιουργήθηκε μία παθολογία διαχωρισμού μεταξύ βόρειων και νότιων, μία τεχνητή πόλωση, την οποία όφειλε το ΔΣ να έχει αποκαταστήσει. Από τον Μάρτιο του 2020 έχουμε κάνει τη συζήτηση, πως η διαχείριση των απορριμμάτων και η λειτουργία του Φορέα θα πρέπει να γίνεται με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των πολιτών. Δε γίνεται σε μία τέτοια περίοδο να αυξάνουμε τα δημοτικά τέλη. Δυστυχώς, ο κ. Καλατζής δεν ήθελε να κατανοήσει πως ό,τι κάνουμε, θα πρέπει να γίνει με τη μικρότερη επιβάρυνση. Ο δήμος Ιωαννιτών, που δέχεται πολλές επιθέσεις είναι αυτός που στηρίζει την ολοκληρωμένη διαχείριση στην Ήπειρο. Αν δεν υπήρχε ο δήμος Ιωαννιτών, δε θα λειτουργούσε σήμερα το εργοστάσιο, γιατί ούτε ο δήμος Αρταίων, ούτε άλλοι δήμοι μεταφέρουν τα απορρίμματά τους εκεί. Αν ο κ. Καλαντζής δεν αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αποκλείεται να βρεθούν λύσεις», σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

  Σφοδρή επίθεση σε Μπέγκα – Καλογιάννη

  Η αναφορά του στο δημ. συμβούλιο, ότι ο ΦΟΔΣΑ στα δύο χρόνια που συγκροτήθηκε το ΔΣ έχει μετατραπεί σε μία ΔΕΚΟ για τα δικά μας παιδιά, προκάλεσε αίσθηση και στο ερώτημα αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κα Καλογιάννη, αλλά και τον κ. Μπέγκα. «Τα δικά μας παιδιά που είπα στο δημ. συμβούλιο αφορούν κυρίως την κα Καλογιάννη.

  Μέσω της κινητικότητας μάζεψαν τα δικά τους παιδιά στον Φορέα, κάποιοι εκ των εκ των οποίων μάλιστα έφτασαν σε σημείο να εγκαλούν τους αιρετούς. Δεν είναι τυχαίοι άνθρωποι, αλλά έχουν συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές και συνεργασίες.

  Ο κ. Μπέγκας τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην υπόθεση, ανάλογα με την ιδιότητα με την οποία μιλάει για το ίδιο θέμα», πρόσθεσε.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ