Παρασκευή 23.02.2024
More

  Νέα κρούσματα στο Χατζηκώστα

  Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς και στη Χειρουργική Κλινική

  Με 36 νέα κρούσματα σε δύο ημέρες, τα Ιωάννινα επέστρεψαν για τα καλά σε κατάσταση συναγερμού, παρότι τα κρούσματα προέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες από τρεις κύριες εστίες, που εξακολουθούν να «δίνουν» κρούσματα καθημερινά.

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 19 νέα κρούσματα στα Ιωάννινα, τρία στην Άρτα και ένα στη Θεσπρωτία. Την Τρίτη, τα Ιωάννινα κατέγραψαν 17 νέα κρούσματα με τις εστίες μετάδοσης του ιού, να καταγράφονται στην Πεδινή, όπου όλα ξεκίνησαν από ένα μνημόσυνο και το τραπέζι που ακολούθησε, σε χωριά του Δ. Πωγωνίου όπου εκτιμάται, ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, που αναδεικνύεται πλέον σε εστία υπερμετάδοσης.

  Μετά τα κρούσματα σε ασθενείς και συνοδούς αρχικά και έπειτα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ορθοπεδική και τη Νεφρολογική Κλινική, από την Τρίτη έχουν προκύψει νέα κρούσματα σε ασθενείς, συνοδούς και νοσηλευτικό προσωπικό στη Χειρουργική Κλινική, κάτι που εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία.

  Τα μέτρα είναι πλέον αυστηρά στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου κανείς δε μπορεί να μπει στο εσωτερικό του Χατζηκώστα, χωρίς να κάνει rapid test, φαίνεται όμως, ότι ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί εντός των Κλινικών και αυτό δημιουργεί εκτός από ανησυχία και μεγάλο πρόβλημα στην ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου.

  Στον Δ. Πωγωνίου πραγματοποιήθηκαν rapid test την Τετάρτη στο Καλπάκι και πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρέθηκε ένα θετικό, ενώ την Πέμπτη, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στον Παρακάλαμο όπου επίσης έχουν εντοπιστεί κρούσματα για τη διενέργεια rapid test στους κατοίκους.

  Στην Πεδινή, όπου το δημοτικό Σχολείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του από τη Δευτέρα, εξακολουθούν να βγαίνουν κρούσματα, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί έλεγχος με rapid test από Μονάδες του ΕΟΔΥ.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ