Δευτέρα 25.01.2021
More

  Νέα Πτέρυγα -Ξενώνας του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων

  Τι δηλώνει η πρόεδρος του Κέντρου, Μ. Τσολάκη

  Η νέα Πτέρυγα -Ξενώνας του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΔΣ, Μ. Τσολάκη.

  Η κα Τσολάκη αναφέρθηκε σε όλα όσα προσπαθούν να κάνουν μέσα στην περίοδο της πανδημίας ώστε να επιτύχουν καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους ωφελούμενους.

  Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας η Διοίκηση, με γνώμονα τις επιστημονικές προτάσεις σχετικά με την αυτοδιαχείριση των ατόμων με Αναπηρία και για λόγους σωστής διαχείρισης της πανδημίας, μέσω του διαχωρισμού των ωφελούμενων, για λόγους ασφαλείας, προχώρησε στη δημιουργία Νέου Τμήματος τύπου «Ξενώνα» στο Παράρτημα ΑΜΕΑ Ιωαννίνων, σε κενή πτέρυγα του Κέντρου, που ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, ώστε να αποτελεί ένα οικείο περιβάλλον για τους ωφελούμενους.

  «Επί της ουσίας δημιουργήσαμε ένα όμορφο «σπίτι».Τόσο οι κοινόχρηστοι χώροι όσο και τα δωμάτια βάφτηκαν με όμορφα χρώματα, οι χώροι διακοσμήθηκαν με καινούρια και μοντέρνα έπιπλα (κρεβάτια, κομοδίνα, καναπέδες, τραπέζια κ.λπ.), όμορφα διακοσμητικά βρήκαν τη θέση τους σε διάφορα μέρη του χώρου, η κουζίνα εξοπλίστηκε με νέες λευκές ηλεκτρικές συσκευές και φυσικά όλα τα δωμάτια έχουν δική τους τηλεόραση. Οι ωφελούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαγειρεύουν, να βάζουν πλυντήριο, να αθλούνται και να διασκεδάζουν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα στο δικό τους χώρο. Κατά αυτόν τον τρόπο η καραντίνα και η κρίση λειτούργησαν ως μια ιδανική ευκαιρία» υπογράμμισε η κα Τσολάκη.

  Η κα Τσολάκη αναφέρθηκε και στους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται ώστε να είναι όλοι ασφαλείς. «Οι έλεγχοι είναι πολλοί και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε όλους ασφαλείς. Εργαζόμαστε μέρα τη μέρα για αυτό το σκοπό» κατέληξε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ