Σάββατο 20.04.2024
More

  Νέα συνάντηση για την προστασία της λίμνης

  Η 7η συνάντηση εργασίας για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Κατσικά

  Η 7η συνάντηση εργασίας για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Κατσικά, μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος και Προστασίας της Λίμνης Παμβώτιδας, Βασίλη Βλέτσα.

  Στην συνάντηση συμμετείχαν  εκπρόσωποι από την Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Περάματος, το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, η Δημοτική Αστυνομία, ο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, εκπρόσωποι Αθλητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων.

  «Η Λίμνη δεν είναι ξέφραγο αμπέλι πλέον. Μήνα με το μήνα και με την δουλειά όλων των φορέων έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που και καλά φυλάσσεται και όλο και πιο καθαρή γίνεται» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση  ο κ. Βλέτσας, οποίος εξήρε τη συνεργασία σημειώνοντας την ανάγκη της συνέχειάς της με σκοπό την προστασία της Παμβώτιδας, που αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό τοπόσημο της Ηπείρου.

  Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος έκανε σύντομο απολογισμό των μέτρων και των παρεμβάσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί, όπως είναι μεταξύ άλλων, οι μεικτές περιπολίες τους μήνες του καλοκαιριού, όπου δεν εντοπίστηκαν ρυπάνσεις, η σύσταση του κλιμακίου στη ΔΕΥΑΙ που δεν δέχθηκε κλήσεις για λύματα στα όμβρια, ενώ υπενθύμισε τις δράσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με πλήθος φορέων και επιχειρήσεων που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής. Ειδική μνεία έγινε στο συνεργείο καθαρισμού που υπάρχει σε καθημερινή βάση στην παρόχθια ζώνη του παραλίμνιου μετώπου με απτά αποτελέσματα.

  Από όλους τους παριστάμενους εκφράστηκε η άποψη ότι η Λίμνη είναι στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών και πώς οι εντατικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν στο πλαίσιο της περιφρούρησης της, της  ορθής ενημέρωσης των συμπολιτών και της πρόληψης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ