Τρίτη 27.02.2024
More

  «Μαμά χάρισέ μου λίγο ουρανό»

  Τη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα παλιά Σφαγεία.

  Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Μαμά χάρισέ μου λίγο ουρανό» της συγγραφέα – εκπαιδευτικού Σοφίας Γραμμόζη – Σωπίκη οργανώνει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» τη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» στα παλιά Σφαγεία.

  Αρωγός της προσπάθειας η περιφέρεια Ηπείρου όπως δήλωσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης λέγοντας ότι είναι πάντα στο πλευρό της «Φλόγας» και συγχαίροντας όλους όσους ενισχύουν και βοηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

  Η συγγραφέας Σοφία Γραμμόζη – Σωπίκη ευχαρίστησε θερμά τόσο τον περιφερειάρχη όσο και τους ανθρώπους της «Φλόγας» στο πρόσωπο της Ευανθίας Καρρά.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα. Καρρά που βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει δημόσια όσους έχουν βοηθήσει στην πορεία του χρόνου και έχουν σταθεί στο πλευρό της «Φλόγας»

  Όσο για την υπόθεση του βιβλίου; Ο Σάμι, ένα αγόρι από τη Συρία, μαζί με τη μητέρα του, φεύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου, αναζητώντας έναν νέο τόπο για να ξεκινήσουν τη ζωή τους από την αρχή χωρίς να κινδυνεύουν. Μέσα σε ένα σαπιοκάραβο παλεύει για τη ζωή του. Θα βρεθεί στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και από κει στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

  Μια φιλία θα ξεκινήσει ανάμεσα σε δυο παιδιά που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Η συγγραφέας δεν ωραιοποιεί καταστάσεις. Παρουσιάζει τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, αλλά η ελπίδα κυριαρχεί και νικά!

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ