Τετάρτη 28.02.2024
More

  ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μήνυμα για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

  Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα της εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών επισημαίνει ότι το φαινόμενο της βίας κατά της γυναίκας επιτείνεται παγκοσμιοποιητικά και μάλιστα υπό την επιρροή των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

  «Η συντριπτική πλειοψηφία (85%) των θυμάτων σωματικής και ψυχολογικής βίας είναι γυναίκες, κάθε ηλικιακής διαβάθμισης, μορφωτικού και κοινωνικοοικονομικού επιπέδου. Ενώ στις γυναίκες θύματα πολλαπλής βίας περιλαμβάνονται τα θύματα παράνομης εμπορίας, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εξαναγκαστικής εργασίας, κ.ά.

  Υπογραμμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25 η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών με γνώμονα την ανάδειξη ενός προβλήματος διεθνών και παγκόσμιων διαστάσεων.

  Εξάλλου η 25 η Νοεμβρίου καθιερώθηκε στη συλλογική μνήμη δέκα έτη προγενέστερα, όταν γυναικείες οργανώσεις τίμησαν τη μνήμη των αδελφών Μιραμπάλ της Δομινικανής Δημοκρατίας(1960).

  Σημειώνεται εμφατικώς ότι η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται πολλαπλά και σθεναρά τα δικαιώματα των γυναικών. Ας είμαστε λοιπόν η φωνή για όλες τις γυναίκες που δεν έχουν φωνή. Χρέος μας να τις στηρίξουμε & να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών», τονίζουν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ