Πέμπτη 25.07.2024
More

  Ο μητροπολίτης Μάξιμος απαντά για τις αργίες στους δύο κληρικούς

  Δύο περιστατικά σε ενορίες της περιοχής των Ιωαννίνων

  Για δύο περιστατικά, ένα που συνέβη στην αρχή της πανδημίας και ένα πριν από ενάμιση μήνα, σε ενορίες της περιοχής των Ιωαννίνων, ρωτήθηκε ο Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος.

  Πρόκειται για δύο ιερείς που σε διαφορετικούς χρόνους θεώρησαν σωστό να κοινωνήσουν τους πιστούς με πλαστικά κουταλιά μιας χρήσης. Τα δύο γεγονότα έγιναν γνωστά και οι ιερείς κλήθηκαν σε απολογία από τον Μητροπολίτη. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι για το θέμα της Θείας Κοινωνίας υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των εκκλησιών πολλών χωρών ότι θα ακολουθηθεί ο παραδοσιακός τρόπος στην μετάληψη.

  Για παιδαγωγικούς λόγους οι αργίες

  Ο κ. Μάξιμος ξεκαθάρισε ότι για παιδαγωγικούς λόγους επιβλήθηκαν αργίες διαφορετικής χρονικής διάρκειας στους κληρικούς «ειδικά, στην δεύτερη περίπτωση ο κληρικός με συγκλόνισε, γιατί ζήτησε ο ίδιος συγγνώμη από τους πιστούς. Παρασύρθηκαν από το φόβο και την παραφιλολογία που είχε αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα. Κατανόησαν το λάθος τους», είπε, ενώ χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού όσα γράφτηκαν περί σκοταδισμού και Μεσαίωνα: «Άπαντες γνωρίζουν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είμαστε καθημερινά στις ενορίες και όλοι ξέρουν πως ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε ξεκάθαρα», κατέληξε ο Μητροπολίτης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ