Τρίτη 16.04.2024
More

  Ο Παναγιώτης Νταής νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου

  Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου σε μία μάλλον απρόσμενα συναινετική διαδικασία καθώς η εκλογή του, όπως και των άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής έγινε με πλήρη ομοφωνία και με τις ψήφους της μειοψηφίας όπως και του ανεξάρτητου υποψηφίου κ. Ντακαλέτση.

  Στη θέση του αντιπροέδρου της ΠΕΔ εξελέγη ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, στη θέση του Γραμματέα ο Γιώργος Παπαδιώτης, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, ενώ τα δύο μέλη της Εκτελεστικής είναι η Ελευθερία Κοσσυβάκη και ο Γιώργος Νίτσας.

  Στην αρχή της συνεδρίασης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη εκλογή προέδρου και την ανάδειξη της Εκτελεστικής Επιτροπής, με μοναδικό απόντα τον δήμαρχο Σουλίου Αθαν. Ντάνη, ο πλειοψηφών κ. Νταής εκ μέρους της παράταξης πρότεινε στην παράταξη της μειοψηφίας τη θέση του Γραμματέα και τη μία από τις δύο θέσεις των μελών της Εκτελεστικής, επιθυμώντας ένα διαπαραταξιακό προεδρείο.

  Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον επικεφαλής της μειοψηφίας, δήμαρχο Αρταίων Χριστ. Σιαφάκα, που όμως ξεκαθάρισε εξαρχής ότι η παράταξη θα υποστηρίξει τις προτάσεις της πλειοψηφίας για την Εκτελεστική κάτι που αποτυπώθηκε και στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

  Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρόεδρος της ΠΕΔ και μεμονωμένος υποψήφιος Χρ. Ντακαλέτσης που στάθηκε στη δική του υποψηφιότητα λέγοντας πως ήταν ουσιαστική και όχι συμβολική. Η υποψηφιότητα του προέδρου και των άλλων μελών της Εκτελεστικής έλαβε 20 ψήφους, το σύνολο των παρόντων, ενώ η υποψηφιότητα του κ. Καψάλη έλαβε 19 ψήφους, καθώς βρέθηκε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

  Τόσο στην αρχική του εισαγωγική τοποθέτηση, όσο και αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Νταής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της διοίκησης για την υποστήριξη και την ομοφωνία στην απόφαση εκλογής των μελών της Εκτελεστικής, προσθέτοντας πως αυτή η εικόνα αποτελεί την αφετηρία μίας κοινής προσπάθειας για την επίτευξη της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και της προόδου της Ηπείρου.

  «Όπως η εκλογική διαδικασία έτσι και η συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, έγιναν σε κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας. Είναι μεγάλη η τιμή και η ευθύνη που αναλαμβάνω μετά το αποτέλεσμα όπως επίσης και η Εκτελεστική Επιτροπή να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η ομοφωνία στη διαδικασία εκλογής αποτυπώνει τη βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο να βαδίσει ενωμένη σε συλλογικό επίπεδο. Είναι όμως παράλληλα και ιδιαίτερη τιμή για τον δήμο Ηγουμενίτσας που και επί δημαρχίας του κ. Λώλου την περίοδο 2014-2019 είχε τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δεσμεύομαι ότι η νέα διοίκηση της ΠΕΔ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους μικρούς δήμους, τόσο τους ορεινούς όσο και τους παραλιακούς δήμους στην Ήπειρο», ανέφερε ο κ. Νταής.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ