Τρίτη 07.02.2023
More

  «Ο πλούτος έρχεται με διάρκεια. Με αρπαχτές δεν γίνεται…»

  Ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης για την τουριστική κίνηση

  Αυξημένη ήταν και φέτος η κίνηση στα παράλια και ειδικά σε δυο ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμούς: Τα Σύβοτα και την Πέρδικα.

  Για ακόμη μια χρονιά πολλοί έλληνες και ξένοι επέλεξαν την Θεσπρωτία για να κάνουν διακοπές αν και η αλήθεια είναι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάχη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη πως οι έλληνες μείωσαν τις μέρες διακοπών ενώ πολλοί από τους ξένους παρέμειναν κυρίως εντός των ξενοδοχειακών μονάδων.

  Ο κ. Πιτούλης ερωτηθείς για τον τουρισμό της κρουαζιέρες δεν μάσησε τα λόγια του εξηγώντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά καθώς λίγα είναι τα οφέλη που σε αυτή τη φάση αποκομίζει η Ηγουμενίτσα. Όπως είπε συντονισμένες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει αύξηση των κρουαζιερόπλοιων που θα «πιάσουν» Ηγουμενίτσα.

  Ερωτηθείς για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε καταλύματα αλλά και συνολικά σε εστίαση και παραλίες όπου σε πολλές περιπτώσεις είδαμε μεγάλη αύξηση των τιμών δυσανάλογη των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και των χρημάτων που μπορεί να δαπανήσει μια μεσαίου εισοδήματος οικογένεια, ο κ. Πιτούλης ήταν σαρωτικός «με αρπαχτές δεν κερδίζεται τίποτα» είπε υπογραμμίζοντας την ανάγκη σωστής συμπεριφοράς στον επισκέπτη που επιλέγει να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα και ειδικά στη Θεσπρωτία.

  Καταδυτικός τουρισμός ενόψει

  Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Πιτούλης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που φαίνεται να ολοκληρώνεται και αφορά στον καταδυτικό τουρισμό.  Η περιοχή των Συβότων έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργήσει με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο ένα καταδυτικό πάρκο έκτασης  περίπου 3 χλμ., οριοθετημένο στον κόλπο του Αγίου Νικολάου, στην Μπέλα Βράκα.

  Όπως όλα δείχνουν έχει προχωρήσει η μελέτη και σύντομα θα ξεκινήσει η λειτουργία του πάρκου που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερο κόσμο που ασχολείται με την κατάδυση.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ