Τρίτη 27.10.2020
More

  Ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ για τις αμοιβές σε θέσεις ευθύνης

  Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», για το θέμα των αμοιβών των αιρετών που κατέχουν θέση ευθύνης μετά και τις ανακοινώσεις που έγιναν από το Πνευματικό Κέντρο (βλ. «Ε» της 11ης Ιουνίου), ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δ. Πάνου προχώρησε σε μία δήλωση που αρχικά επισημαίνει:

  «Πριν λίγες μέρες πράγματι πήραμε απόφαση στο Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, παρότι δεν ήταν υποχρεωτικό εκ του νόμου –για την δυνατότητα αποζημίωσης του προέδρου και του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Η απόφαση αυτή ψηφίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. εκτός ενός που ψήφισε λευκό.

  Για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, όταν έρθει το θέμα στην ημερήσια διάταξή του. Εκεί θα μπορέσουν οι παρατάξεις του δήμου μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της πρότασης».

  Όπως αναφέρει ακόμα ο κ. Πάνου:
  «Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. είναι ένας οργανισμός με 255 εργαζόμενους διαφορετικών εργατικών σχέσεων και διαφορετικών ειδικοτήτων, έχε 45 διαφορετικές δομές και έναν προϋπολογισμό 9.500.000 ευρώ.

  Η διοίκηση του απαιτεί ατελείωτες ώρες φυσικής παρουσίας όχι μόνο στη διοίκηση αλλά κα σε όλες τις δομές του, έχει επίσης τεράστιες ευθύνες όχι μόνο απέναντι στους εργαζόμενους του αλλά απέναντι στα 850 βρέφη και νήπια και τις οικογένειές τους, τους 2000 ωφελούμενους των ΚΑΠΗ και εκατοντάδες ακόμη συμπολίτες μας από τις κοινωνικές δομές του (Υπνωτήριο Αστέγων, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοιν. Ιατρεία, Οδοντιατρείο, Φαρμακείο, Κ.Η.Φ.Η. κα.)

  Στην πρόσφατη χρονική περίοδο της πανδημίας COVID 19 ανέλαβε επιπλέον ευθύνες (τηλ.κέντρο 15420, διανομή τροφίμων ΤεΒΑ κατ΄οίκον σε 1200 οικογένειες, έκτακτες εισαγωγές στο Υπνωτήριο Αστέγων, επισκέψεις σε Ρομά) και τις έφερε σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο.

  Ταυτόχρονα αυτό το δύσκολο διάστημα συνέχισε τις προσπάθειες για επίλυση χρόνιων προβλημάτων και έχει προχωρήσει πολλά από αυτά(πυρασφάλεια παιδικών σταθμών, πρόγραμμα προσαρμογής των παιδικών σταθμών 1.100.000 ευρώ, νέα βρεφικά τμήματα , νέα δομές όπως ο συμβουλευτικός σταθμός για την Άνοια στο 2ο ΚΑΠΗ, επέκταση Κέντρου Κοινότητας κα).

  Αποτελεί τουλάχιστον φαρισαϊσμό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, ενός τεράστιου σε έργο και ευθύνες οργανισμού, να επικρίνεται για την δυνατότητα αποζημίωσης 1200 ευρώ και 480 αντίστοιχα (μικτά).

  Οφείλω να αναφέρω και την διάκριση που ο ίδιος το νομοθέτης κάνει δικαίως σε όλους τους αιρετούς για την αντιμισθίες τους ανάλογα με το αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι ή αυτοαπασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όταν παίρνεις τον μισθό σου από το δημόσιο και προσφέρεις υπηρεσίες σε μία θέση αιρετού οφείλεις να διαλέξεις το ένα ή το άλλο.

  Όταν όμως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και απουσιάζεις από τη δουλειά σου το 50% ή και παραπάνω του χρόνου εργασίας σου τότε δικαιούσαι να λάβεις την όποια αποζημίωση υπάρχει και νομίζω ότι αυτό είναι και νόμιμο και ηθικό», τονίζει.

  «Σε σχέση με τον εθελοντισμό που ανέφερε η παράταξη έχω να δηλώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας σε κοινωνικές δράσεις δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ (αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σύλλογο αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής, δημοτικός σύμβουλος 2017-19, μέλος του ΔΣ του ΟΚΠΑΠΑ 2015-19 κ.α)», καταλήγει ο κ. Πάνου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ελισάφ: Κατειλημμένο το 90% των μονάδων κορωνοϊού -Είμαστε κοντά στο lockdown

  Το 90% των μονάδων κορωνοϊού στα Ιωάννινα είναι κατειλημμένο ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ

  Θέλει προσοχή ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

  Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ σήμερα και από τα δυτικά

  Αποκαταστάθηκε το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη

  Άμεση ήταν η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στη Βασιλική στον Δρίσκο, με ένα έργο που προχώρησε μετά από εθελοντική προσφορά πολίτη

  Ένα κρίσιμο 48ωρο για μέτρα και πρόληψη

  Αυξημένη η τήρηση των περιορισμών στα Ιωάννινα, αυξημένα όμως και τα κρούσματα

  Πιο άμεση και διαδραστική η επικοινωνία

  Πιο άμεση και διαδραστική γίνεται η επικοινωνία του δήμου Ζίτσας με τους δημότες του με τη χρήση νέων τεχνολογιών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.