Τρίτη 18.06.2024
More

  Οι δύο κόμβοι στο Επισκοπικό θα γίνουν τρεις

  Την απόφαση να δοθεί η εντολή για την εκπόνηση μελέτης δημιουργίας ενός ακόμη ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην εθνική Ιωαννίνων – Άρτας, ακριβώς μετά το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ, έλαβε κατά πλειοψηφία η Περιφερειακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πρόκειται για την εξέταση σε αυτήν τη φάση, αλλά με πολλές πιθανότητες αποδοχής, του αιτήματος των κατοίκων του Επισκοπικού όπως ανέφερε ο Αλ. Καχριμάνης στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου των 6,8 ε. ευρώ που προβλέπει τη βελτίωση του υφιστάμενου οδικού άξονα πριν από το Μπιζάνι μέχρι τον κόμβο Βρέλλη. Οι κάτοικοι με επιστολή τους προς την Περιφέρεια Ηπείρου ζητούν να εξεταστεί η δυνατότητα της κατασκευής ενός κυκλικού κόμβου που θα δίνει διέξοδο σε όσους κινούνται από και προς το Επισκοπικό, με την χρήση του κάθετου δρόμου που βρίσκεται στις παρυφές του πολυκαταστήματος. Ο κ. Καχριμάνης εξήγησε ότι το αίτημα πρέπει να εξεταστεί με τους λόγους να είναι πως ήδη η περιοχή έχει μεγάλη κίνηση οχημάτων και εκτιμάται, ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στην πορεία.

  Ωστόσο η αντιπολίτευση δεν ψήφισε θετικά με τον Στέφανο Ζούμπα να υπενθυμίζει πως το κόστος είναι ήδη υπέρογκο για το έργο της βελτίωσης του εν λόγω οδικού άξονα και της κατασκευής δύο κόμβων, ενώ ο Γεώρ. Πρέντζας το… πήγε ακόμη πιο μακριά, καταγγέλλοντας αφενός τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αφετέρου διατυπώνοντας αιχμές προ στην Περιφερειακή Αρχή, ότι πρόκειται για συμπληρωματικό έργο που ετοιμάζεται να δοθεί ως «δώρο» στην ανάδοχο εταιρεία που κατασκευάζει το κυρίως κομμάτι των 6,8 εκ. ευρώ.

  Ο κ. Καχριμάνης τοποθετήθηκε επ’ αυτού λέγοντας πως η εταιρεία έχει αρνηθεί να αναλάβει έργα που μπορούσαν να της δοθούν μέσω απευθείας αναθέσεων και πως ό,τι εκτελεί στην Ήπειρο, το έχει πάρει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Υπενθύμισε τέλος πως η Περιφέρεια Ηπείρου έχει έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την εν λόγω εταιρεία που κατασκευάζει το έργο του μεγάλου δακτυλίου των Ιωαννίνων, με αφορμή την πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στον υγρότοπο Τσαμαρά με τη μέθοδο των χαλικοπασσάλων.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ