Δευτέρα 03.10.2022
More

  Οι νέες αντικειμενικές αλλάζουν φόρους και μεταβιβάσεις ακινήτων

  Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιάννης Παππάς

  Οι νέες αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγες ημέρες αλλάζουν τα δεδομένα και φυσικά συμπαρασύρουν μια σειρά από φόρους που συνδέονται με τα ακίνητα.

  Από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι την αξία στις μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι θα σπεύσουν να προλάβουν τις επιβαρύνσεις που έρχονται στο φόρο μεταβίβασης από το νέο έτος. Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές και η δική μας που υπάρχει μια ανοδική τάση στις αντικειμενικές αξίες.

  Αντίθετα στις περιοχές όπου οι αξίες μειώνονται οι φορολογούμενοι έχουν κάθε λόγο να καθυστερήσουν τις μεταβιβάσεις για τουλάχιστον έξι μήνες.

  Ο πρόεδρος του συλλόγου Συμβολαιογράφων Ιωαννίνων κ. Γιάννης Παππάς ξεκαθαρίζει ότι οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και άρα οι πολίτες έχουν τον χρόνο να κάνουν τις απαραίτητες πράξεις και ενέργειες.

  Ανάμεσα σε αυτά που θα επηρεαστούν είναι επίσης ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων όπως επίσης ο φόρος των γονικών παροχών και των κληρονομιών, και ο φόρος χρησικτησίας και πάρα πολύ δημοτικοί φόροι που ακολουθούν κάθε φορά την μεταβίβαση ακινήτων.

  Υπάρχει ενδιαφέρον στην αγοροπωλησία

  Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Παππάς ρωτήθηκε και για το ενδιαφέρον που υπάρχει ένα υπάρχει και συνδέεται με αγοροπωλησίες ακινήτων. Όπως εξήγησε υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή εξηγώντας ότι τα Γιάννενα δεν είχαν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των ακινήτων ειδικά μέσα στην πόλη.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ