Κυριακή 14.08.2022
More

  Οι προσλήψεις υπολείπονται των αναγκών

  Συμβολικές στάσεις εργασίας και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

  Ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης στα νοσοκομεία της χώρας η χθεσινή, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, με συμβολικές στάσεις εργασίας να πραγματοποιούνται και στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

  Με την κατάσταση αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας να μην έχει φέρει ακόμα τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο στα όριά τους τις δομές υγείας, έχει σημάνει το καμπανάκι του κινδύνου και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών, αλλά και εξαιτίας της κόπωσης του προσωπικού και των πολιτών.

  Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργ. Κιτσανού  τόνισε ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς, παράλληλα όμως η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί σε μείζονα προβλήματα των υγειονομικών.

  «Οι ίδιοι γιατροί ανακυκλώνονται σε διάφορες κλινικές και στα εμβολιαστικά κέντρα, οι προσλήψεις υπολείπονται των αναγκών και των ειδικοτήτων και τα νοσοκομεία έχουν αναλάβει τον εμβολιασμό, που θα έπρεπε να ανήκει στην πρωτοβάθμια υγεία», ανέφερε.

  Συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ κ. Παππάς, ενώ ο Δημ. Παχατουρίδης επισήμανε από την πλευρά του ότι η πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί και στην απόλυτη ανάγκη εμβολιασμού των φοιτητών των ιατρικών σχολών, ώστε να επιστρέψουν στις κλινικές.

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας επανέφερε τα βασικά αιτήματα των εργαζόμενων που είναι η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό, η αύξηση της χρηματοδότησης και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

  Την στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρ. Γρίβας και από την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο ο Ζ. Γαλατάς και στα Ιωάννινα ο Χρ. Πατσούρας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ