Σάββατο 25.05.2024
More

  Οι σχολικές εκδρομές «γεμίζουν» τα Γιάννενα

  Η πρωτεύουσα της Ηπείρου έχει μπει εδώ και χρόνια στο «τοπ των επιλογών» των μαθητών για την σχολική τους εκδρομή

  Η πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα έχουν μπει εδώ και χρόνια στο «τοπ των επιλογών» των μαθητών για την σχολική τους εκδρομή και αυτό μόνο καλό είναι για την περιοχή μας.

  Δεκάδες σχολεία από πολλές και διαφορετικές περιοχές της χώρας επιλέγουν τα Γιάννενα για την σχολική τους εκδρομή καθώς μπορούν να συνδυάσουν ταυτόχρονα την διασκέδαση, το καλο φαγητό, την βόλτα αλλά και την επίσκεψη σε σημαντικά ιστορικά μνημεία που έχει η περιοχή.

  Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν ξεκάθαρα από τα πιο σημαντικά έσοδα για την πόλη και τον τουριστικό κλάδο.

  Μετά τα δύο τριήμερα του Μαρτίου η τουριστική κίνηση συνεχίζεται και τον Απρίλιο κυρίως μέσω των σχολικών εκδρομών, ενώ αυξημένες ροές αναμένονται και κατά την περίοδο του Πάσχα.

  Όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης: «Η πόλη και ο νομός των Ιωαννίνων θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στον εκπαιδευτικό τουρισμό αποτελώντας αγαπημένο προορισμό για σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως πανεπιστήμια και κολέγια. Η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα σπουδαία μουσεία, τα διεθνώς αναγνωρισμένα μνημεία και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον έχουν συμβάλλει ώστε να κατοχυρώσουν τα Ιωάννινα μια από τις πιο υψηλές θέσεις στο βάθρο των ολιγοήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές, η φημισμένη τοπική κουζίνα, η ενημερωμένη αγορά και η πληθώρα επιλογών για ψυχαγωγία κάνουν τον προορισμό ιδανικό για να συγκεντρώσει πολυάριθμους μαθητές και σπουδαστές κάθε χρόνο.

  Παρά ταύτα, ο νομός Ιωαννίνων θα μπορούσε να προσελκύσει πολλαπλάσιες εκπαιδευτικές εκδρομές αν ήταν πιο εύκολα προσβάσιμος αεροπορικώς. Η ανάπτυξη του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και η σύνδεση με άλλες περιοχές όπως είναι η Κρήτη και η Κύπρος είναι κομβικής σημασίας για την περαιτέρω εξέλιξη του εκπαιδευτικού τουρισμού. Η προσέλκυση αυτού του είδους των επισκεπτών είναι εξαιρετικά σημαντική για δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης μας καθώς φέρνουν έσοδα σε τουριστικά καταλύματα, καταστήματα εστίασης, εμπορικά καταστήματα κ.ά. την ώρα που ο πληθωρισμός και τα υψηλά λειτουργικά έξοδα απειλούν τη βιωσιμότητα πολλών εξ αυτών. Η τουριστική κίνηση είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία και απαιτείται κάθε δυνατή ενέργεια για τη στήριξή της» καταλήγει ο κ. Σιούτης.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ