Πέμπτη 04.03.2021
More

  Οικονομική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν

  Στη Βουλή φέρνει η Όλγα Γεροβασίλη τις ζημιές από τις βροχές

  Την ανάγκη να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δήμοι της Άρτας και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, τονίζει με κοινοβουλευτική ερώτησή της, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη.

  Όπως αναφέρει, μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή της Άρτας, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Δήμο Νικολάου Σκουφά και στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη.

  Ήδη σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νικολάου Σκουφά επισημαίνει τις μεγάλες καταστροφές που έχουν προκληθεί, ιδίως στην Δ. Ε. Πέτα και ζητά την άμεση κήρυξή του σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

  Η έκταση των ζημιών είναι μεγάλη, καθώς στον ορεινό όγκο έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ, εκτός από τις υποδομές του Δήμου, πλημμύρισαν και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές, όπως το Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης. Όπως αναφέρεται και ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωράκι έχει καταστραφεί και θα παραμείνει κλειστός.

  Τονίζει ακόμα ότι μεγάλα είναι τα προβλήματα και στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, με τις ζημιές να εντοπίζονται τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως κοντά σε ποταμούς και ρέματα, καθώς και σε δίκτυα ύδρευσης και προσβάσεις σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις.

  Η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνει πως «οι καταστροφές είναι μεγάλες και η σιωπή του κράτους εκκωφαντική».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ